Кирил Петков под кръстосан обстрел след реплика за „Руски поток“ (ВИДЕО)

News24sofia.eu
Прочитания 27830
0 0
Снимка: архив БГНЕС

Премиерът Кирил Петков дойде в пленарна зала със закъснение и се похвали пред депутатите на договорения по-евтин газ.

Жечо Станков от ГЕРБ репликира обаче, че нямало как да е така при ограничените доставки от Украйна.

Няма диверсификация, защото газовата връзка с Гърция не е готова, отговори Петков и подчерта, че от там можем да вкарваме цялото количество азерски газ, но строителството не е направено, щото не е имало желание. Въпреки това е договорено, че ще го получим, съобщи премиерът.

Отделно на това имаме една тръба, която трябва да се нарича „Руски поток“, а не по друг начин, щото цяла Северна България не се ползва от нея. Един от основните инструменти на руската външна политика е през корупцията, каза Кирил Петков и корупцията е в енергетиката. Този тип проекти били корупционни. Премиерът освен това подчерта, че Делян Пеевски е в списъка Магнитски и единственото име, което чул в Америка е това на Пеевски.

На тези думи Петков бе обсипан с реплики от опозицията – от начина на водене, до заявки за създаване на отделна парламентарна комисия, която да разследва „турски“/“балкански“ или „руски“ поток, каквато заявка даде лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.

Станислав Анастасов от ДПС пък попита как премиерът е решил, че партията му и Делян Пеевски имат нещо общо с „Южен поток“ или с „Турски поток“, както и с руските интереси. Анастасов го обвини във фактологични неточности и фалшиви новини. За Кирил Петков нито Конституцията, нито законите ,нито България имат значение, според Мустафа Карадайъ, който посочи и че като министър на икономиката Петков в писмен отговор до ДПС казал, че Пеевски нямал нищо общо с Магнитски.

Теменужка Петков от ГЕРБ също излезе на трибуната и обясни, че Балкански поток е построен с решение на Народното събрание и с одобрението на ЕК. Престанете да лъжете, настоя тя.

Цончо Ганев от Възраждане пък обясни, че Южен поток бил спрян след посещението на американски сенатори у нас.

Десислава Атанасова от ГЕРБ критикува обвиненията на Кирил Петков. Според нея той руши авторитета на парламента, обвинявайки депутатите в корупция и поиска от председателя на парламента да влиза в ролята си и да гони след невъзпитани реплики. „Вратата е ей там“, изтъкна народният представител от опозицията, посочвайки на Минчев ъгъла на залата.

@news24sofia_tv #КирилПетков под #кръстосан #обстрел след реплика за „#Руски #поток“ – ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ТИК-ТОК ЗА ОЩЕ НОВИНИ #News24sofia.eu ♬ original sound – News24sofia.eu

Контакти и информация за автора:

News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Страсти и напрежение в парламента за това кой е премиерът (ВИДЕО)

Напрежение настъпи в парламента след декларация на парламентарната група на ГЕРБ. Спорът дойде от това, че на декларацията на ГЕРБ, прочетена от председателя на ПГ на ГЕРБ/СДС Десислава Атанасова отговори не кой да е, а финансовият министър Асен Василев. В декларацията Атанасова отново заяви, че страната отива към провала, една

Read More »