Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Цветанов не видял смислен дебат нито разум при закриването на спецправосъдието

Очаквах да има един смислен дебат при закриването на Специализиарния съд и прокуратура, защото ако някой си беше направил труда да прочете хронологично как и защо се създаде този съд, ще може да се запознае с всички констатации и препоръки на ЕК, свързани с механизма на оценка за напредъка на страната ни. Това заяви пред bTV председателят на „Републиканци за България“ Цветан Цветанов.

Според него проблемът, който ще възникне след закриването им, е, че, когато има организирана престъпност и няколко апелативни съдилища, трябва да се види кой ще бъде водещият и кой ще работи по тази специализация, придобита досега в спецсъда и спецпрокуратурата.

Цветанов счита, че е трябвало да се подходи много по-аргументирано и по-обективно и да се направи реален задълбочен анализ, за да се види каква е ефективността.

В момента има повече емоция, отколкото разум във всичко, което се предприе, отбеляза той.

Припомняме, първият план за закриване на специализираното правосъдие бе предложен от служебния министър Янаки Стоилов още през юли месец 2021 г. 36-то Народно събрание не довърши процедурата докрай на гласуване, заради бързото си разпускане за предсрочни избори.

Самият специализиран наказателен съд бе създаден през 2010 г. от Народно събрание с мнозинство на ГЕРБ, като още тогава депутатите от БСП се обявиха против. Десет години след това лично един от създателите му бившият функционер от ГЕРБ и дясна ръка на Борисов дълги години Цветан Цветанов поиска закриването му. Знаково това стана обаче едва след излизането на Цветанов от партията.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Турция спира търговията с Израел

Турция преустановява всякаква търговия с Израел. Това беше обявено от...

БАН: Стабилна икономическа среда би обърнала кривата на демографията

България се намира в демографска криза, но това не...

САЩ преместват военни самолети от ОАЕ в Катар

Белият дом стяга обръча около Йемен

САЩ виждат заплаха в плаващите атомни електроцентрали на Китай

През 2010 г. Пекин започна спорния енергиен проект

Реклама

spot_img

Продължете да четете

1429 ще са професионалните паралелки в гимназиите следващата учебна година

2374 паралелки в гимназиите са заложени в план-приема за...

Румънец задигна алкохол за над 3700 лв. от магазин в Плевен

Задържаха румънец, откраднал алкохол за над 3780 лева от...

Еквадор обяви извънредно положение в 5 провинции

Президентът на Еквадор Даниел Нобоа във вторник обяви извънредно положение...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img