Реклама

https://www.gerb.bg/bg

На Рашков не му издържаха нервите и напусна комисията (ВИДЕО)

Снимка: АРХИВ БГНЕС

Министърът на вътрешните работи Бойко Рашков напуска със скандал Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред заради скандал с парламентарната група на ГЕРБ. Причината – промените, които Рашков иска в Наказателно-процесуалния кодекс и заяждането от страна на депутатите на ГЕРБ за така представените промени.

От ГЕРБ се заядоха с вътрешния министър Бойко Рашков. Първо Радомир Чолаков заяви, че с промените, които иска да направи Рашков в НПК, се слага байпас на прокуратурата, като заяви, че няма да отправя въпроси към „бившия министър на вътрешните работи“. След това Десислава Атанасова заяви, че ГЕРБ ще настояват законодателните предложения да бъдат обсъдени и на друго ниво, с други институции – казали се доста сериозни въпроси. В момента да се обсъждат промени за процесуално-следствените действия, да се говори за разследващи органи и неотложност за това как да се търси начин, включително и да се избегнат разпоредби, на Атанасова ѝ се вижда странно.

Бойко Рашков, като запита какво прави тук изобщо и напусна пленарната зала. След като Рашков напусна залата, депутатите на ГЕРБ го изпратиха с аплодисменти.

Пред журналисти след като напусна залата на заседанието Рашков изтъкна, че има идеи за промени в НПК, за да може разследващите органи да станат по-резултатни. Рашков е дал възможност на гилдията, включително съдии, прокурори и адвокати и доста сериозни практици, които имат преподавателска дейност, да сондира мнения, за да възприемат предложенията в НПК.

Той уточни, че основните промени се отнасят до поставяне началото на наказателния процес. Сега бихме имали две възможности – едната е само прокурорът да образува досъдебно производство, което поражда много сериозни неудачи.

Но и така Рашков щял да извади случаи, които „отлежават успешно в прокуратурата. Първата такава преписка щяла да е за АМ „Хемус“.

На всичко това ми се отговори и моята студентка Десислава Атанасова започна да ми чете лекции. Това беше една от причините да напусна заседанието на комисията, макар че не е надхвърлила и надминала своя учител като я виждам какво разсъждава. Трябваше да изпита малко неудобство в тази посока„, каза Рашков.

Той посочи, че нямало чуваемост по време на заседанието на Комисията по вътрешна сигурност и имало някакви рекетьорски групи, които се насочват веднага да заглушават гласа. Рашков не предвижда в проекта за промени в НПК да се дистанцира прокуратурата и да се елиминира прокуратурата. Никой не засяга правомощията на прокуратурата по член 127 и член 128 по НПК, подчерта Рашков.

Рашков се заяде и за колата на бившия финансов министър Владислав Горанов. Сигурно трябва да чакаме още 55 години, за да може някои такъв като Валентина Маджарова да се произнесе по производството, заяде се Рашков.

https://www.youtube.com/watch?v=EyXoJcEl0W0

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Войната няма да свърши, дори и Украйна да спечели на фронта

Ситуацията на фронта е най-тежката за Украйна от началото...

Стефан Сежурне: Руският военен провал в Украйна е налице

Според изчисленията на Франция, около 150 000 руски военни...

„Сиела Норма“ спечели обществената поръчка за машинния вот на 9 юни

Фирмата "Сиела Норма" е определена от ЦИК за изпълнител...

Борисов, Караянчева и Делян Добрев повеждат по две листи за 50-о НС

Водачите на листите на ГЕРБ-СДС за всички избирателни райони:

Корнелия Нинова: Димитър Главчев е пълно олицетворение на модела ГЕРБ

"Димитър Главчев е пълно олицетворение на модела ГЕРБ. И...

Пропалестински протести започнаха и пред университетитe в Австралия

Стотици излязоха на протест срещу войната в Газа пред...

Задържаха над 800 000 къса контрабандни цигари на ГКПП – Лесово

При проверка на товарен автомобил на ГКПП - Лесово...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Най-малко 8 души са загинали след проливни дъждове в Бразилия

Проливни дъждове отнеха живота на 8 души, а други...

ЕС по пътя към нулеви емисии – задава се остър завой

Проблеми както по отношение на търсенето, така и по...

Цветница е

Днес православните християни отбелязват Цветница - деня, в който Спасителят...

Природозащитници подкрепят силните аргументи на ветото на Радев за инвестициите

Коалиция "За да остане природа в България" подкрепя ветото на президента върху...

Димитър Главчев предлага финансова помощ на Националния съвет на религиозните общности

Служебният премиер Димитър Главчев проведе днес среща с представители...

Fitch Ratings потвърди положителната перспектива на България във валутата „BBB“

Международната рейтингова агенция Fitch Ratings потвърди дългосрочния кредитен рейтинг на...

Срутване затруднява движението по АМ Струма в посока София

Тежкотоварните автомобили в посока София се движат само в изпреварващата лента

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img