Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Макрон предлага нов европейски план за устойчивост за последиците от войната

Снимка: EPA / Информационна агенция News24sofia.eu

След плана за възстановяване, европейският план за устойчивост срещу Русия на Владимир Путин предлага френският президент Еманюел Макрон. Проектът ще позволи ново обединяване на европейски средства за справяне с икономическите последици от войната в Украйна, но също и с разходите за отбрана.

Според информация на le monde, в рамките на Двадесет и седемте са започнали дискусии за създаване на нов взаимен фонд възможно най-скоро, за да поеме шока от войната, водена от Кремъл в Украйна. Съобщение в този смисъл може дори да бъде направено по време на неформалната европейска среща на върха, организирана по инициатива на Еманюел Макрон на 10-11 март във Версай. Той продължава да призовава Европа да се промени, за да „стане сила, по-независима, по-суверенна“ . Ускорената поява на план за устойчивост на общността – името все още не е решено – е част от тази логика, след като Двадесет и седемте нарушиха първото табу от началото на военните действия, като решиха да финансират заедно смъртоносни оръжия, доставени на Украйна. Еманюел Макрон трябва да разгледа въпроса днес по време на разговор с председателя на Европейския съвет Шарл Мишел, който е в Париж, за да организира срещата на върха на държавните и правителствените ръководители.

В Брюксел Урсула фон дер Лайен и Комисията започнаха подготвителна работа. Френският президент обсъди темата и с германския канцлер Олаф Шолц в петък, в кулоарите на призивите след бруталното превземане от руската армия на атомната електроцентрала в Запорожие, Южна Украйна. Бившият социалдемократически финансов министър на Ангела Меркел изигра решаваща роля през 2020 г. в изграждането на плана за възстановяване, предназначен да подкрепи страните, най-засегнати от пандемията. Планът за устойчивост трябва също да бъде финансиран от емисия на европейски дълг, за да му се осигури солиден финансов капацитет – дори ако все още няма данни. „Става въпрос за много бързо реагиране на икономическите последици от конфликта“ , казват два френски източника.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Велика събота е

Днес православната църква отбелязва Велика събота. Това е последният...

НАТО праща консултантски мисии в Близкия изток и Африка

НАТО обмисля да изпрати консултантски мисии в областта на сигурността...

В Австрия задържаха българин за трафик на нелегални мигранти

Полицията във Фьозендорф, провинция Долна Австрия, спря специално преустроен...

Доброволците от руската армия са пушечното месо в Украйна

Кремъл продължава да използва и затворници

Националната служба за охрана с мерки за сигурност в София на 4 и на 6 май

На 4 май, Велика събота, Националната служба за охрана...

Една година от масовата стрелба в белградско училище

На днешния ден преди една година тринадесетгодишният К. К. откри...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

НЗОК отрича за дискриминация в указанията за изписване на диетични храни

Указанията на Националната здравноосигурителна каса за изписване на диетични...

В Израел Блинкън настоя да се осигури повече хуманитарна помощ за Газа

Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън започна в сряда...

Латвия: Украйна получи вече оръжие с разрешение да се цели в Русия

Украйна вече получава от някои партньори западни оръжия с...

Еквадор обяви извънредно положение в 5 провинции

Президентът на Еквадор Даниел Нобоа във вторник обяви извънредно положение...

Транспортна стачка парализира Гърция за 1 май

Стотици гръцки транспортни работници протестираха в столицата Атина в...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img