Реклама

https://www.gerb.bg/bg

ЕС обяви плана си за санкции срещу Русия

Решението на Руската федерация да признае за независими украинските области Донецк и Луганск и да изпрати руски войски в определени техни райони е незаконно и неприемливо. Това се посочва в официално изявление на председателите на Европейската комисия и Европейския съвет, съобщават от представителството на ЕК.

От ЕС подчертават, че въпросното решение нарушава международното право, териториалната цялост и суверенитета на Украйна, международните ангажименти на Русия и допълнително ескалира кризата.

Двамата председатели – Урсула фон дер Лайен и Шарл Мишел, приветстват твърдото единство на държавите членки и тяхната решимост да реагират силно и бързо на незаконните действия на Русия в сътрудничество с международните партньори.

Днес предстои да се проведе неофициална среща на министрите на външните работи от ЕС, след което ще бъде официално внесен първият пакет от санкции.

Впоследствие съответните органи ще се срещнат, за да финализират незабавно пакета. Той съдържа следните предложения за санкции:

– насочени към лицата, участвали в незаконното решение,

 насочени към банки, които финансират руски военни операции и други действия в тези територии,

– насочени към руската държава и руското правителство и способността им за достъп до капиталовите и финансовите пазари и услуги на ЕС, за да се ограничи финансирането на агресивни и водещи до ескалация на напрежението политики,

– насочени към търговията на двата отцепнически региона с ЕС, за да се гарантира, че отговорните лица усещат ясно икономическите последици от своите незаконни и агресивни действия.

ЕС е подготвил допълнителни мерки и е готов да ги приеме на по-късен етап в зависимост от по-нататъшното развитие на обстановката.

Съюзът остава в пълна солидарност с Украйна и е единен в подкрепа на нейния суверенитет и териториална цялост.

Подкрепяме и ще продължаваме да подкрепяме Украйна и нейния народ, подчертава се в изявлението.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Една година от масовата стрелба в белградско училище

На днешния ден преди една година тринадесетгодишният К. К. откри...

Масов бой и пострадали в центъра на Габрово заради етническа основа?

Масов бой в центъра на Габрово и пострадали хора....

Лошото време попречи на един самолет българи да посрещнат Великден на Санторини

Силният вятър на гръцкия остров Санторини промени плановете на...

Външно министерство предупреждава българите да внимават в Тбилиси

Във връзка със продължаващите протести в грузинската столица Тбилиси, Министерството...

Дания облекчава закона за абортите

Дания облекчава закона за абортите за първи път от...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Русия превзе Бердичи и се закрепи в Очеретино

Руските сили са превзели село Бердичи в Донецка област, съобщи...

Борисов е склонен на съвместно управление с ПП-ДБ, но доминирано от ГЕРБ

Бойко Борисов няма да преговаря лично с Кирил Петко,...

Поканиха Главчев на конференцията за възстановяване на Украйна в Берлин

България остава последователна и ще продължи да изразява своята...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img