Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Крум Зарков разделя темите за управлението и за БСП

Снимка: пресцентър БСП

Крум Зарков смята, че има реални шансове да спечели лидерската битка в БСП и увереността му се увеличава всеки ден. БСП има нужда, а и воля за промяната, заяви самият той в студиото на „Нова телевизия“.

Корнелия Нинова може да е в силата си, но това не се отнася за БСП. „Ситуацията е тежка – това че ние сме във властта е добре, можем да покажем, че можем да управляваме, включително и Нинова. Но това няма да реши проблемите на БСП, смята Крум Зарков. За последната година и половина всеки дебат за фактора БСП и нейната роля в българската политика се е изместил от лични нападки, обвинения и броене на снимки.

Битката е за социалистическата партия и лявото, става дума за БСП, а не за правителството, обясни Зарков. Тежка грешка непрекъснатите критики спрямо служебното правителство и президента. Тази война не се отрази на президентството, а не самата партия.

Домът ни гори, а ние гледаме през прозореца„, поясни Крум Зарков.

Връщането и отстраняването на хора не трябва да зависи от лидера на партията. По казуса с изключването на Кирил Добрев – „по устав трябва да се приема и отстранява от партията„. Зарков посочи, че реално за което е бил изключен Добрев, заради същото той е бил приближен дълго време на Корнелия Нинова.

Същото, смята Крум Зарков и за уволенението на журналисти от вестник „Дума“.

Казусът за вестник „Дума“ коментира и Велислава Дърева, стожер на изданието. Зам.-главният редактор Георги Георгиев напусна под огромен политически натиск, упражнен върху него заради един коментар и най-вече заради последното му изречение „Истинският лидер не се вълнува дали ще бъде председател“, главният редактор също е изгонен. После е докарано лице – Преслава (чиято кариера е от в. „Демокрация“, кандидат-депутат от партията на Николай Бареков и създател на Института за капитализъм, която работи в БСТВ в момента и в. Дума).

Партията на Димитър Благоев е похитена от креатура на Иван Костов, която се казва Нинова, а в. „Дума“ е хвърлен в ръцете й, Седесериатът превзе БСП, посочи Дърева в студиото на БТВ.

По думите й това е погром във вестника, който продължава 5 години. Не разбират как се прави вестник, нито какво е журналистика, поясни още журналистът, според нея – те си представят, че „вестникът от сутрин до вечер трябва да пее дитирамби за вожда„.

Самата Дърева каза, че е на авторски договор, както и другата журналистка Велиана, заради коронавируса са работили дистанционно и затова не са им подписани и договорите.

Никой от нас не се е замислил подновен ли му е договорът, ние сме такива хора, ние правим левия в. Дума, обясни още журналистката. Похитилите БСП – не проумяват всичко това, категорична е Велислава Дърева.

Тя поиска нова програма, промяна на устава на конгреса и БСП да се върне към себе си като лява партия. Намаляването на електората е резултат от систематичният погром, заключи Дърева.

Снимка: Информационна агенция News24sofia.eu / Тодор Стефанов
spot_img
spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

Турция е ликвидирала още 16 членове от ПКК в Северен Ирак

Турция е ликвидирала над 16 членове на незаконната Кюрдска...

След празниците: Задръствания и тапи по магистралите и граничните пунктове (СНИМКИ)

Задръствания и опашки се образуваха по магистралите и граничните...

„Хамас“ прекратява огъня (ВИДЕО)

Движението "Хамас" заяви, че ръководството му е приело условията,...

Бившата депутатка от ПП-ДБ Петя Ставрева почина на 47 години

Пловдивчанката бе и председател на ПП "Обединени земеделци"

Стрелба в софийския квартал „Люлин“! (СНИМКА)

Изстрелите най-вероятно са от въздушна пушка, а причината - спор за паркомясто

Руските ядрени учения са отговор на западните изявления за изпращане на войски в Украйна

Обявените днес руски тактически ядрени учения са отговор на изявленията на западни...

Румен Радев приветства ученическите гвардейски отряди в президентството

Капитаните на отрядите връчиха клетвените си обещания

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Великобритания повдигна обвинение на полицай, подкрепял „Хамас“

Обвиниха полицай в терористично престъпление във Великобритания, след като...

ЕК удължава надбавките за земеделските субсидии с шест месеца

Европейският съюз ще удължи надбавките за субсидии с шест...

Полицията застреля 16-годишен тийнейджър, след като е ранил човек при нападение с нож в Австралия

16-годишен "радикализиран" тийнейджър е бил застрелян от полицията, след...

Хамас са решени да постигнат споразумение, „но не на всяка цена“

Втори ден започва за преговорите за примирие в Кайро,...

Ще продължи ли ЕС мисията си по охрана в Червено море?

Може да се очакват затруднения в мисията на ЕС за...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg