Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Влиза в сила ново разписание на влаковете

Снимка: БГНЕС

От полунощ на 11 срещу 12 декември влиза в сила ново разписание за движение на влаковете, съобщават от БДЖ.

В повечето региони на страната се запазва досега действащият график за движение, като са осигурени връзки между влаковете с възможности за пътуване между повече населени места. Увеличава се и броят на бързите влакове по някои направления, с цел да се подобри връзката с железопътен транспорт между Северна и Южна България.

С влизането в сила на новото разписание e предвидено движението на директен бърз влак Горна Оряховица-Пловдив-Горна Оряховица, който ще пътува през Царева ливада и Карлово с връзка за Габрово, както и за Хисар и възможност за директно пътуване до Казанлък, Калофер и курортните градове Павел баня и Баня.

Сезонни нощни влакове ще пътуват между София и Бургас през Подбалканската железопътна линия, както и между Горна Оряховица и Бургас с директни вагони от София, Плевен и Русе с връзка в Мездра за пътуващите от Видин и Враца за Бургас и в обратното направление.

За пътуващите от София за Плевен ще бъде осигурен бърз влак в удобно време на мястото на вечерния пътнически влак по това направление, който ще изминава разстоянието за по-кратко време, съобщават от БДЖ.

С новия график е предвидено движението и на 16 международни бързи влака (2 от тях ще се движат само през летния сезон), като поради въведените противоепидемични мерки все още няма да се осъществява тяхното пътуване през границите с Гърция, Турция и Сърбия.

Новата транспортна схема е съгласувана с областните и общинските администрации по места, друга част от промените са свързани с обосновани искания на редовни клиенти, а трети – с повишаване на рентабилността на превозите и ефективното използване на подвижния състав.

През следващата година ще бъде увеличен обемът на превозите, като превозът на пътници ще се извършва с 576 влака, от които 84 бързи (4 от тях ще се движат само през летния сезон), 122 пътнически влака и 370 крайградски пътнически влака, някои от които ще се движат само в определени дни от седмицата или определени периоди от годината.трз и личен състав

Подробна информация за новия график за движение на влаковете пътниците на БДЖ могат да получат от служителите на гишетата „Информация“ и билетните каси във всички железопътни бюра и гари в страната, на националния информационен телефон 02/931 11 11 или от електронния пътеводител на официалната интернет страница на дружеството: www.bdz.bg.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Задържаха над 800 000 къса контрабандни цигари на ГКПП – Лесово

При проверка на товарен автомобил на ГКПП - Лесово...

Димитър Главчев дава разрешението за „Мама и аз“ на ДАНС и прокуратурата

Очаква се служебният министър-председателят Димитър Главчев да подаде сигнал...

Руски военни са влезли в американска база в Нигер

Руски военни са влезли в авиобаза в Нигер, където...

Турция спира търговията с Израел

Турция преустановява всякаква търговия с Израел. Това беше обявено от...

Политиците да не натискат копчетата на Националната детска болница, а да я направят

Темата за изграждането на националната детска болница не трябва...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Мъж подпали мотоциклета си при полицейска проверка в Костинброд

Мъж е подпалил мотоциклета си, след като автопатрул на...

Иван Таков: Обединението в БСП е шанс България да се измъкне от цикъла на сглобките

Новоизбраният Градски съвет на БСП-София взе на първото си...

Лекуващи се украински военни са убити в Германия

Полицията на Бавария разследва инцидента

Милена Иванова пусна новата си песен „Сляпо огледало“ (ВИДЕО)

"Сляпо огледало" е новата песен на певицата Милена Иванова,...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img