https://www.gerb.bg/bg

Сигнал до News24sofia.eu! Лекарска грешка едва не уби 22-годишна родилка от Горна Оряховица (ОБНОВЕНА)

22-годишната Николета Витанова, снимка: Facebook

С редакцията на Информационна агенция News24sofi.eu ни се свърза семейството на 22-годишна родилка от Велико Търново, която вместо радост и щастие за новороденото си дете, търпи безхаберие и немърливост отстрана на акушера д-р Сотиров и екипа, с който е изродил малкия Радослав.

Витанова, майка на 22-годишната Николета разказва пред репортерът ни Симон Милков:

Беше петък – 27.07.2021 година. 22-годишната ни дъщеря Николета Витанова, постъпи в отделенето по гинекология на болницата в Горна Оряховица, заради оплаквания от болки в корема и с“разкритие“. Беше в 33-та г.с. Назначиха изследвания, а три дни след консултация с акушер-гинеколога д-р Димитър Сотиров, влезе в операционна зала. Започнаха „уж“ рутинно „секцио“. Това се случва на 30.07. 2021 г„.

Иванка и Димитър Витанови, едвам сдържаха гнева и яростта си, докато разказваха за случилото се.

Бяха категорични, че някой е виновен за състоянието на Николета, която вместо да се радва на току-що роденото си дете, бори болки и търпи поредни хирургични интервенции заради забравена плацента при рутинна операция в „адската“ болница в град Горна Оряховица, заради което родилката, е била на прага на смъртта.

В крайна сметка, малкият ни внук, Радослав е здрав. Слава Богу! Щастливи сме, че поне детето, е добре. Честно казано, след като закарахме Ники в Плевен и поверихме детето си в ръцете на проф. Горчев, просто се успокоихме. Умората ни налегна и някак си изпаднахме в летаргия.„, радва се през сълзи Димитър.

Задържани плацентарни части в матката, това е причината за влошаване състоянието на Николета Витанова. Иначе казано, забравена плацента при приключване на операцията. Само по себе си – рякдо усложнение и се дължи предимно на безхаберие и немърливост, коменират медици.

Димитър Сотиров

Димитър Сотиров. Запомнете това име. Като баща ви го казвам. Този човек, трябва да бъде наказан. Разбрахме, че е пред пенсия и това е причината „да убива“ все още. Докторе, в тази държава все още има живи хора, които да ви потърсят отгорност. Ние, няма да се спрем, докато не се видим в съда, за да получите полагащото ви се „благодаря“, че едва не убихте дъщеря ми…„, ядосва се Димитър, докато показва на екипа ни снимки на дъщеря си, в деня на разждането.

Иванка, продължава да разказва за случилото се с гняв:

Роди се Ради, а часове след операцията и уверенията на Сотиров, че всичко е наред, Ники не се чувстваше добре. Оказа се, че има и температура. 38,5 градуса, която не смъкваше с дни. Питахме какво се случва и на какво се дължи това, но така и не разбрахме. Не изтърпяхме отношението и най-вече в нас нещо „крещеше“, че трябва да махнем Николета от тази болница. По най-бързият начин. Самата тя, не издържаше и молеше да потърсим друго място за лечение. Минахме и през Велико Търново и спешният център там. „Който е израждал дъщеря ви, той да си я преглежда“… Това бяха думите на докторката, която „хуманно“ се обърна към мен, когато съобщихме къде е родила Ники. Не помяна имената й. Бях бясна. Тогава вече се принудихме да потърсим помощ в град Плевен. Просто беше ясно, че в търновската болница не сме желани. Стигнахме до Болница „Св. Марина“ и попаднахме в ръцете на истински професионалисти. Наистина! Не го казвам, защото там е било нашето „спасение“ или защото благодарение на Вас, намерихме помощ. Всъщност тези хора спасиха дъщеря ни и дадоха възможността тя да може да прегърне детето си и да бъде достойна майка. Ако ще мъничко бяхме забавили Ники, в опити да намерим помощ, просто тя нямаше да оцелее„.

Снимка: архив Информационна агенция News24sofia.eu / Иван Георгиев

Майката беше доста притеснена и разстроена при първата среща с екипа ни. Бяха в безизходица от липсата на информация. Потърсих за съдействие, проф. Костадин Ангелов, в качеството ми на журналист, който веднага откликна на молбата ми да се помогне на семейството.

Тази история има щастлив край. Николета е добре. Към днешна дата се намира в хирургичното отделение на плевенската болница „Св. Марина“, без опасност за живота. Детето й Радослав, е при таткото, който полага грижи за сина си. Факт е, обаче, че някой някъде не си е свършил докрай работата и е „зашил“. Факт е, според нас, че е налице „лекарска грешка“ острана на екипа от МБАЛ „Св. Иван Рилски“, град Горна Оряховица. Както и акушер гинеколога Димитър Сотиров. Семейството й е твърдо решено да докаже грешката ,която едва не уби първородната им дъщеря-вече майка. Както и да търсят правата си по съдебен ред.

Тук е момента, в който трябва да се разграничим от „политиката“. За нас като медия, беше важно да помогнем на това семейство и на двама родители, които не знаеха какво да правят. Човешкият живот е важен! Екипът на „Шибанистан“ и News24sofia.eu, заставаме плътно зад семейство Витанови и ще направим и невъзможното да покажем истината. Очакавайте развитие по тази тема, както реакции и коментари на лекарите от Горна Оряховица и на какво се натъкна репорта ни Симон Милков, през рубриката „Шибанистан“. Съвместно с News24sofia.eu.

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Репортер по темата: Симон Милков
Репортер по темата: Симон Милков
Симон Милков, е 30-годишен журналист на свободна практика. По свой начин, непредубедено и свободно представя "СимоТека" и рубриката набираща голяма популярност в социалните мрежи " #Шибанистан ".

Още от рубриката

Депутати си спретнаха бой в парламента в Тайван

Тайвански депутати се блъскаха, дърпаха и удряха в парламента...

Мъж простреля друг с пневматичен пистолет след кавга в Шумен

Мъж простреля друг след кавга в Шумен, съобщава БНР....

Израелският кабинет дълбоко разделен за бъдещето на Газа

Разногласията в израелското правителство относно войната в Газа излязоха...

САЩ прави крачка към легализиране на марихуаната на федерално ниво (ВИДЕО)

Министерството на правосъдието на САЩ официално предприе прекласифициране на...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

БДЖ пак променя движението на влаковете през гара София Север

БДЖ въвежда допълнителни промени в движението на влаковете през...

Военна прокуратура води разследването на катастрофата с НСО

Тепърва ще се установява скоростта на автомобилите

Жертвите на наводненията в Бразилия се увеличават, а дъждовете се завръщат

Дъждовете се завърнаха в бразилския щат Рио Гранде до...

За лятото ЕС мобилизира пожарникари срещу огнената стихия

Плановете на Европейския съюз за предстоящия сезон на горските...

Двама маскирани обраха автомивка в София (СНИМКА)

Двама маскирани обраха автомивка в оживен район в София,...

Почти 2 200 лв. достига средната заплата през първите три месеца на 2024 г.

Средната брутна месечна работна заплата за януари 2024 г....

МВР безсрочно, но усилено следи движението по пътищата

От МВР съобщават тази сутрин, че започват "специализирана полицейска...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg