Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Пламен Николов действа с риск, но с премерен риск (ВИДЕО)

Като начин, по който ще действа като премиер, ако бъде избран за такъв, номинираният от ИТН Пламен Николов заяви опита си от бизнеса: „Действам с риск, но с премерен риск.“

В студиото на „Панорама“, Николов подчерта, че той все още не е премиер, не е избран и все още е само номиниран. Николов вярва в себе си обаче и в това, че ще се справи на премиерския пост, тъй като може да учи бързо. „Смятам да прелея този бизнес опит в управлението на държавата, а за отношенията с досегашния си работодател ще решава след като мине гласуването в Народното събрание“.

Пламен Николов отказа да посочи имена от бъдещото правителство.

Разговорите и консултациите с останалите парламентарни партии предстоят другата седмица, но Николов увери, че най-вероятно няма да обявят останалите имена в последния момент преди гласуването в пленарна зала.

Пламен Николов обясни, че след преминалите разговори е останал с впечатлението, че няма никакви кардинални различия с ДБ, ИСБНИ, а и дори и с БСП. Не отговори на въпрос обаче дали ще бъде подписано споразумение.

Ние искаме да предложим управление с наши политики. Предпочитаме да управляваме сами„, заяви Пламен Николов, с което потвърди, че правителството на ИТН ще е кабинет на малцинството.

На въпрос дали управлението му ще бъде „чегъртане“ или „с талант“, Пламен Николов заяви, че ще бъде по-скоро второто. Най-вероятно има неща и за чегъртане, но със сигурност това няма да е приоритет и основна дейност. Каква България иска Николов – „просветена“, бе отговорът му и приоритети: образование, иновации и култура.

Той увери, че решенията и управленията няма да бъдат негови лични, като такова е и разбирането в самата партия „Има такъв народ“ – министерски съвет е по-скоро добре сработен мениджърски екип, а най-силният човек в държавата е народът. „Ние сме парламентарна република, а опитът ни досега от последното десетилие“, Николов определи като недобър.

Отговори по конспекта:

Предстоят тежки и трудни решения за Маришкия басейн.

Данъците няма да бъдат вдигани.

Трябва да се подготвим за нова ковид вълна.

Сериозна съдебна реформа, като начало закриване на специализираните прокуратура и съд. За други промени обаче Николов не говори.

За Република Северна Македония: Може би трябва да се направи ревизия на самия договор или да се отиде на преразглеждането му. „Няма да притесняваме своите братя и няма да ги лишаваме от възможността за европейското им развитие.Ще има обмисляне на политиката сред експертите в ИТН, тъй като проблемът с неизпълнението на клаузи от договора стои, обясни Николов. Със сигурност обаче политиката няма да е линия на конфронтация, увери той.

spot_img
spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

Турция е ликвидирала още 16 членове от ПКК в Северен Ирак

Турция е ликвидирала над 16 членове на незаконната Кюрдска...

След празниците: Задръствания и тапи по магистралите и граничните пунктове (СНИМКИ)

Задръствания и опашки се образуваха по магистралите и граничните...

„Хамас“ прекратява огъня (ВИДЕО)

Движението "Хамас" заяви, че ръководството му е приело условията,...

Бившата депутатка от ПП-ДБ Петя Ставрева почина на 47 години

Пловдивчанката бе и председател на ПП "Обединени земеделци"

Стрелба в софийския квартал „Люлин“! (СНИМКА)

Изстрелите най-вероятно са от въздушна пушка, а причината - спор за паркомясто

Руските ядрени учения са отговор на западните изявления за изпращане на войски в Украйна

Обявените днес руски тактически ядрени учения са отговор на изявленията на западни...

Румен Радев приветства ученическите гвардейски отряди в президентството

Капитаните на отрядите връчиха клетвените си обещания

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Таванът на надценката за хляба – популизъм и административна тежест за бизнеса

Таванът на надценката върху хляба е популизъм. Това каза...

Иран наложи ответни санкции на САЩ и Великобритания

Иран наложи санкции срещу британски и американски лица и...

Днес е Велика Сряда

Днес е Велика Сряда, трети ден от Страстната седмица,...

Депутатът Стоян Георгиев вече не е част от ПП

Депутатът от ПП-ДБ Стоян Георгиев вече не е част...

Експлозии отекнаха в Рафах

Експлозии се чуват в източната част на град Рафах...

Аплаузи за МИГ-29 в Деня на храбростта в София (СНИМКИ)

Денят на храбростта и празник на Българската армия на...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg