Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Назначиха двама нови зам.-министри на отбраната (СНИМКИ)

Пламен Йорданов и Александър Петков са назначените заместник-министри на отбраната със заповед на министър-председателя Стефан Янев. Постовете си на заместник-министри в Министерството на отбраната освободиха Атанас Запрянов и Анатолий Величков.

Изображение 531303

Пламен Йорданов е роден на 23 март 1965 г. в гр. Плевен, където през 1983 г. завършва Средно спортно училище. През 1988 г. се дипломира като магистър във ВНВВУ „Г. Бенковски“ по специалността „Експлоатация и ремонт на радиотехническите средства“. Военната си служба започва във военно формирование 32 710 – Доброславци през септември 1988 г. До 1997 г. преминава през различни командни длъжности в областта на комуникационното и навигационното осигуряване на полетите на авиобаза Доброславци. През 1999 г. завършва с отличен успех Военна академия „Г. С. Раковски“. В периода от 1999 г. до 2004 г. заема експертни и ръководни длъжности в областта на комуникационната, информационната и навигационната поддръжка на системата за командване и управление на системата за противовъздушна отбрана. През 2004 г. е назначен в Съвместното оперативно командване като до 2021 г. заема експертни и ръководни длъжности в областта на командването и управлението на съвместните операции. През 2008 г. завършва Висш щабен курс, а през 2012 г. и Генерал-щабен курс във Военна академия „Г. С. Раковски“ като магистър по „Стратегическо ръководство на Въоръжените сили“ и е първенец на випуска. Освободен е от военна служба на 22 март 2021 г. със заповед на министъра на отбраната. Пламен Йорданов владее английски и руски език.

Изображение 531304

Александър Петков е роден на 12 септември 1968 г. в гр. София. Дипломира се в УНСС като магистър по финанси и банково дело през 1994 г. По-късно завършва право в Института за следдипломна квалификация към УНСС, Център за икономика и управление. От края на 2017 г. до момента на заемането на поста „заместник-министър на отбраната“ работи в редица търговски дружества, сред които „Снабдяване и търговия – МО“ ЕООД и „Български енергиен холдинг“ ЕАД. Бил е директор за връзки с инвеститорите и финансово планиране в „Кепитъл Консепт Лимитед“ АД, съдружник и консултант във „Финансово-правна къща“ ООД и „Юнифайт Партнерс Груп“ ООД, както и генерален мениджър (управител) на „Блом България“ ЕООД. През своята трудова практика е заемал експертни длъжности в няколко дружества, работещи на пазарите за ценни книжа, бил е мениджър на високи позиции в дружества от застрахователния и инвестиционния сектор. Александър Петков е бил директор „Финанси и инвестиции“ в застрахователна и животозастрахователна компания „Български имоти“ АД и ръководител на отдел „Ликвидност“ в Инвестиционен посредник „Позитива“ АД, София. Владее английски и руски език.

spot_img
spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Турция е ликвидирала още 16 членове от ПКК в Северен Ирак

Турция е ликвидирала над 16 членове на незаконната Кюрдска...

След празниците: Задръствания и тапи по магистралите и граничните пунктове (СНИМКИ)

Задръствания и опашки се образуваха по магистралите и граничните...

„Хамас“ прекратява огъня (ВИДЕО)

Движението "Хамас" заяви, че ръководството му е приело условията,...

Бившата депутатка от ПП-ДБ Петя Ставрева почина на 47 години

Пловдивчанката бе и председател на ПП "Обединени земеделци"

Стрелба в софийския квартал „Люлин“! (СНИМКА)

Изстрелите най-вероятно са от въздушна пушка, а причината - спор за паркомясто

Руските ядрени учения са отговор на западните изявления за изпращане на войски в Украйна

Обявените днес руски тактически ядрени учения са отговор на изявленията на западни...

Румен Радев приветства ученическите гвардейски отряди в президентството

Капитаните на отрядите връчиха клетвените си обещания

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Скупщината подкрепи новото правителство на Сърбия

Скупщината - парламентът на Сърбия, одобри новото правителство, оглавявано...

Димитър Главчев потвърди готовност за участие към ОИСР в подкрепа на Украйна

България има готовност за доброволен финансов принос в подкрепа...

ООН: Възстановяването на домовете в Газа ще отнеме 80 години

Възстановяването на жилищата в ивицата Газа може да продължи...

Полицията и пропалестински демонстранти се сблъскаха в Калифорнийския университет (ВИДЕО)

Полицията премахна барикадите и започна да разглобява укрепения лагер...

Русия излага трофейни западни оръжия от Украйна преди 9 май

Западни танкове и военна техника, заловени от руските сили...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg