Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Дават 323,7 млн. лв. по европрограма на Бургас за…

Договорът за най-мащабния воден проект за област Бургас по оперативна програма „Околна среда“ (ОПОС) бе подписан в екоминистерството. Подписи сложиха министърът на околната среда и водите Емил Димитров и инж. Ганчо Тенев, изпълнителен директор на „Водоснабдяване и канализация – Бургас“ ЕАД, съобщиха от ведомството на Димитров. 

Общият размер на инвестицията е 459,3 млн. лв., като ОПОС осигурява безвъзмездно 323,7 млн. лв.

Бургас ме изненада с безкрайната си амбиция. Ганчо Тенев е единственият директор на ВиК, който направи предложение за дълготрайно решение за водоснабдяване на цялото Черноморие за десет години напред. Благодаря на ВиК, че дойдоха с такъв великолепен продукт. Радвам се, че имам възможност да им съдействам„, каза Емил Димитров при подписването на договора.

Проектът предвижда ремонт на съществуващата ВиК структура. Предстои и изграждане на нови системи и съоръжения в тринадесет агломерации – Бургас, Несебър, Поморие, Созопол, Приморско, Обзор, Айтос, Карнобат, Царево, Китен, Черноморец, Сарафово и Лозенец.

C ycпeшнoтo му изпълнeниe 324 566 жители ще имат достъп до подобрено пречистване на отпадъчните води, а 279 011 жители ще се ползват от подобрени услуги във водоснабдяването.

В проекта се предвижда реконструкция на над 158 км водопроводна и 22 км канализационна мрежа, както и изграждане на над 80 км нова ВиК мрежа. Предвидено е строителството на една нова пречиствателна станция за отпадъчни води (ПСОВ) в Карнобат и реконструиране на ПСОВ-Бургас, ПСОВ-Меден рудник и ПСОВ-Обзор. Ще бъдат реконструирани две пречиствателни станции за питейни води – 324 566 жители ще имат достъп до подобрено пречистване на отпадъчните води.crypto365

Предвижда се и надграждане на SCADA система и изграждане на GIS система за обособената територия на „ВиК“ ЕАД гр. Бургас. Системите ще са част от интелигентна измервателна инфраструктура за мониторинг на потреблението на вода с цел оптимизиране на мрежовите операции и ефективността в реално време.

Срокът за изпълнение на дейностите по проекта е 43 месеца.

spot_img
spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Атанас Запрянов очаква парад с F-16 за другия Гергьовден (ОБНОВЕНА)

"Българската армия е в добро състояние, посрещаме празника с...

Москва обяви за издирване още украински политици

Бившият ръководител на Съвета за национална сигурност на Украйна...

Гергьовден е

Тази година посрещаме празника без военен парад

14 ранени след последния военен удар по Харков

В украинския град Харков броят на ранените в резултат...

„Евровизия 2024“ започна, въпреки призивите за бойкот

Песенният конкурс "Евровизия 2024" започна в шведския град Малмьо...

САЩ спрeли доставка на боеприпаси за израелската армия

Това е първият път след атаката на 7 октомври

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Израелските въоръжени сили убиха трима палестинци при операция на Западния бряг

Израелските въоръжени сили убиха най-малко трима палестинци при операция...

Росица Кирова против профанизирането на НС с ненужно говорене

Заместник-председателят на парламента Росица Кирова очаква и се надява...

„Синя България“ с Петър Москов гледа към ДСБ и СДС

"На терена на изборите е Синя България." Такава заявка...

Пиян полицай се блъсна с колата си в билборд във Велико Търново

Задържаха полицейски служител за срок до 24 часа, след...

САЩ спрeли доставка на боеприпаси за израелската армия

Това е първият път след атаката на 7 октомври

Великобритания наложи санкции на израелски заселници на Западния бряг

В петък Великобритания наложи санкции на две "екстремистки" групи...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg