https://www.gerb.bg/bg

И „Средна Европейска Класа“ се отказва от ПП-ДБ

Снимка; „Средна европейска класа“

Партия „Средна Европейска Класа“ (ЕК), с председател Константин Бачийски, се отцепва от коалицията ПП-ДБ, съобщават от пресцентъра на партията. 

Ръководството на ЕК е взело решение да не приема поканата за продължаване на участието си в текущия коалиционния формат за предстоящите избори и да напусне коалицията с ПП-ДБ. 

В рамките на следващите няколко дни на заседание ще се обсъди и вземе решение относно участието на „Средна Европйеска Класа“ в предстоящите предсрочни парламентарни избори и изборите за Европейски парламент.

В подкрепа на решението си партията отбелязва решението на „Продължаваме промяната – Демократична България“ да обединят усилия с ГЕРБ и ДПС.

Нашето решение за подкрепата при създаването на „Продължаваме промяната“ през 2021 г., както и участието в коалиция ПП-ДБ беше обосновано на убеждението ни, че е важно да работим за постигане на реформи и промени, които са от съществено значение за бъдещето на България и които да бъдат в противовес на досегашния порочен модел на ГЕРБ и ДПС„, пише в изявлението на ЕК. 

Отцепилите се заявяват, че не могат да останат част от съюз, койтодопуска да се работи с корумпирани представители на политическите партии от ГЕРБ и ДПС, които служат единствено на бизнес кръговете, вместо да служат на народа и обществото„.

Припомняме, че в средата на април и ПП „Зелено движение“ обяви, че ще се яви на изборите на 9 юни, но не и в коалицията „Продължаваме промяната – Демократична България“.

Като основен проблем на досегашната коалиция от „Зелено движение“ отчитат, че дори и при участие в управлението, липсва напредък в заложените приоритети и реформи.

Оценката на Зелено движение е, че настоящият формат на коалиция ПП-ДБ не е достатъчно ефективен за защитата на демократичните принципи и отстояването на ключови за България реформи.

При опита за ротация между ПП-ДБ и ГЕРБ, „Зелено движение“ и ЕК не подкрепяха правителство начело с премиер, зад който стои и наднича Бойко Борисов. 

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Орбан: Роберт Фицо е между живота и смъртта

Министър-председателят на Словакия Роберт Фицо е между живота и...

Депутати си спретнаха бой в парламента в Тайван

Тайвански депутати се блъскаха, дърпаха и удряха в парламента...

Мъж простреля друг с пневматичен пистолет след кавга в Шумен

Мъж простреля друг след кавга в Шумен, съобщава БНР....

Израелският кабинет дълбоко разделен за бъдещето на Газа

Разногласията в израелското правителство относно войната в Газа излязоха...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Само в News24sofia.eu! Младеж от ромски произход продава онлайн полицейски униформи (ВИДЕО)

https://youtu.be/DYE1c0UPJQo Младеж от ромски произход продава онлайн полицейски униформи, алармира...

И тази събота антиправителствени протести в Израел

Хиляди израелци излязоха по улиците в събота с искане...

Ким Чен-ун инспектира новата тактическа ракетна система на Северна Корея

Върховният лидер на Северна Корея Ким Чен-ун е инспектирал в...

Радев подкрепи ректорите, ще говори с Главчев за пари за ВУЗ-овете

Ректорите получиха подкрепата на президента Румен Радев. Отреагирах веднага...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg