https://www.gerb.bg/bg

Орбан поздрави Путин за преизбирането

Снимка: EPA/OLIVIER MATTHYS

Прясно преизбраният президент на Русия Владимир Путин най-накрая получи първото си – и засега единствено – поздравление от европейски лидер: унгарския премиер Виктор Орбан. Това пише в четвъртък Politico.

Радвам се, че сътрудничеството между Унгария и Русия се основава на взаимно уважение, което прави възможно обсъждането на важни въпроси дори в настоящата, много сложна геополитическа ситуация„. Това се казва в писмо, изпратено от Орбан в четвъртък, цитирано от руската държавна агенция РИА.

Орбан пише, че Унгария е на страната на мира и изразява готовност за разширяване на сътрудничеството с Москва.

Унгарският министър-председател увери руския президент, че сме готови да увеличим сътрудничеството между нашите страни в области, които не са ограничени от международното право„, каза прессекретарят на унгарския лидер.

Припомняме, че Путин спечели с личен рекорд от 87 процента тридневните президентски избори в Русия, които приключиха в неделя. Резултатите бяха отхвърлени като „очевидно несвободни или справедливи“ от НАТО, САЩ и европейски държави. Единственото изключение беше Орбан.

Последният път, когато спечели президентския пост през 2018 г., Путин получи поздравления от много страни от ЕС, сред които България, Австрия, Унгария, Гърция, Испания, Италия, Кипър, Люксембург, Португалия, Словения, Финландия, Франция, Хърватия, Германия, Чехия, Латвия и Естония.

Путин получи поздравления от Ким Чен Ун от Северна Корея, Си Дзинпин от Китай, Александър Лукашенко от Беларус и Даниел Ортега от Никарагуа.

Руските президентски избори на 15-17 март бяха белязани от сигнали за масово фалшифициране на бюлетини, принудително гласуване и смъртта по време на предизборната кампания на ключовия политически опонент на Путин – Алексей Навални.

Орбан отдавна е в противоречие с други членове на ЕС по редица въпроси, включително заради отказа си да изпрати оръжия на Киев и поддържането на икономическите връзки с Москва и след като руските сили нахлуха в Украйна през 2022 г.

Той заяви, че действията на ЕС са удар по фермерите и средната класа, нанасят щети на бизнеса „и на всичкото отгоре вкарват Европа във война„.

spot_img
spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Жандармерия и маскирани полицаи обградиха жп гарата в Горна Оряховица (ВИДЕО)

Спешна намеса на Жандармерия и маскирани полицаи се наложи...

Загинали военни при атака в Афганистан срещу унищожаването на маковите полета

Трима талибански служители по сигурността бяха убити в Северен...

Москва обеща на Лондон отговор за изгонването на военното аташе

Експулсирането на военния аташе от Великобритания и действията по...

Израел и „Хизбула“ размениха удари

Израел извърши въздушни удари в Южен Ливан. Ливанската групировка...

ВМРО-ДПМНЕ води убедително на изборите в РСМ (ОБНОВЕНА)

СДСМ остава трета, при над 60% обработени книжа

Гърция повдига пред Турция въпроса за бившата църква, обявена за джамия

Премиерът на Гърция Кириакос Мицотакис в сряда изрази недоволството си...

Сингапур спира обучението на F-16 след инцидент

Министерството на отбраната на Сингапур временно преустановява обучението на своя...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Извънредно в News24sofia.eu! Разследват смъртта на жена в дома й в Кюстендил

Трупът на 52-годишна жена в жилището й в Кюстендил снощи...

Състоянието на блъснатото от кола 3-годишно дете в Бургаско остава тежко

Състоянието на блъснатото от кола 3-годишно дете в айтоското...

Русия превзе Бердичи и се закрепи в Очеретино

Руските сили са превзели село Бердичи в Донецка област, съобщи...

Делян Пеевски повежда листата на ДПС за парламентарните избори в два района

ДПС регистрира листата си за изборите, като Делян Пеевски повежда...

САЩ спрeли доставка на боеприпаси за израелската армия

Това е първият път след атаката на 7 октомври

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg
https://www.gerb.bg/bg