https://www.gerb.bg/bg

Временна комисия ще нищи полицейското насилие по време на футболния протест (ОБНОВЕНА)

Снимка: (архив) БГНЕС

Депутатите създадоха обща Временна анкетна комисия за изясняване на всички факти и обстоятелства за организацията, подготовката и опазване на обществения ред по време на протеста срещу ръководството на БФС, както и употребата на физически сила от страна на полицейските служители срещу мирни протестиращи граждани.

Вносители са Кирил Петков, Христо Иванов, Атанас Атанасов, Корнелия Нинова и група народни представители.

Комисията ще е за срок от един месец. Неин председател ще е съпредседателят на ПП-ДБ Атанас Атанасов, а членове на комисията ще са: Рая Назарян, Радомир Чолаков и Маноил Манев от ГЕРБ-СДС, Надежда Йорданова от ПП-ДБ, Светослав Тодоров, Цвета Рангелова и Александър Арангелов, Хамид Хамид, Халил Летифов и Валентин Тончев от ДПС, Иван Иванов, Иван Ченчев и Христо Проданов от БСП и Тошко Йорданов, Ивайло Вълчев и Станислав Богдански от ИТН.

В контекста на дебатите председателят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова обясни, че с цел ограничаване на времето за дебат, тъй като има данъчни закони в дневния ред на законодателния орган, ще каже само, че Комисията по вътрешна сигурност провела изслушване на състава на МВР и СДВР. ГЕРБ-СДС ще подкрепи създаването на временната анкетна комисия, за да се изясни всичко около полицейското насилие по време на протеста. Атанасова направи редакционно предложение за проект на решение, което е консултирано с парламентарните групи – общ проект на решение, който звучи така: Временна анкетна комисия за изясняване на всички факти и обстоятелства за организацията, подготовката и опазване на обществения ред по време на протеста срещу ръководството на БФС, както и употребата на физически сила от страна на полицейските служители срещу мирни протестиращи граждани. Народните представители подкрепиха предложения вариант на Атанасова.

Депутатът от „Възраждане“ Цончо Ганев заяви, че това е поредният срамен момент в историята на парламента. „Възраждане“ също ще искат да се създаде Временна комисия защо министърът на електронното управление Александър Йоловски е охраняван и имало ли е натиск от Кирил Петков и Божидар Божанов. Ганев се надява, че избирателите на ПП-ДБ са жалки, манипулирани и какви кукли на конци са в ръцете на ГЕРБ-СДС и ДПС. „Възраждане“ ще гласуват против създаването на временната комисия.

Депутатът от ИТН доц. Андрей Чорбанов заяви, че специализираните комисии към Народното събрание изпълняват функциите си, но спецификата и интересът, който има в обществото, налагат такава допълнителна комисия за полицейското насилие.

ИТН ще подкрепят създаването на извънредна комисия, която да разгледа всички казуси с протеста срещу БФС в подробности.

Полицията трябва да се справи с всички хора, които не спазват обществения ред. Хора, които рушат частно и общинско имущество, трябва да бъдат арестувани и наказани. Провокаторите трябва да бъдат идентифицирани, но това, което се случи по време на протеста, не бяха идентифицирани от страна на МВР, разкритикува той действията на вътрешното ведомство.

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

Опозицията поиска оставката на Ганц

Бени Ганц, член на военния кабинет на Израел Лидерът на...

Войната на Путин събужда все повече Европа

Това беше внимателно хореографирана демонстрация на сила в Пекин...

Остава в ареста 77-годишният обвиняем за убийството в Новачене

Мярката му за неотклонение подлежи на обжалване

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Храната в детската градина не е причинила натравянето на 48 деца в Сливен

Храната в учебното заведение не е причинила натравянето на...

Сърбия пак обеща подкрепа за Украйна, но не и мерки срещу Русия

Сръбският премиер Милош Вучевич изрази подкрепа за Украйна във...

Автомобил с мигранти катастрофира след гонка с полицията в Хърватия

Автомобил, превозващамигранти, изхвърча от пътя и се удари в...

Румънският премиер очаква падане на визите за САЩ от октомври

Премиерът на Рунъния Марчел Чолаку заяви в неделя, че...

Досега работихме за държавата, от днес – за себе си

Денят на данъчна свобода през 2024 г. настъпва днес, информират...

Задържаха грузинец, подпомагал чужденци да преминат незаконно страната

Задържаха грузинец, който незаконно е подпомагал чужденци да преминат...

Грузинският президент засипа с критики закона за чуждестранните агенти

Законът за "чуждестранните агенти", приет от парламента, който критиците...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg