Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Пет обвинения след акцията срещу разпространението на дрога във Варна

Снимка: архив БГНЕС

Петима души са привлечени като обвиняеми за участие в организирана престъпна група за разпространение на наркотици след вчерашната акция във Варна, при която четирима души бяха заловени по време на сделка с дрога, а впоследствие беше арестуван и пети заподозрян.

Във връзка със случая, Окръжната прокуратура ръководи разследване срещу организирана престъпна група за търговия с високорискови наркотични вещества. Към наказателна отговорност са привлечени петима души, двама от които са непълнолетни, а други двама са осъждани, съобщиха от държавното обвинение.

За лидер на престъпната група се счита 44-годишен мъж, действал в условията на опасен рецидив. Той, както и 35-годишен мъж – участник в групата и осъждан, са задържани за срок до 72 часа с постановление на прокурор, като предстои да бъде поискано от съда да им бъде наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“.

28-годишен мъж, също участвал в организираната престъпна група, ще бъде освободен срещу парична гаранция от 5000 лева, а двамата непълнолетни ще бъдат под надзор на Инспектор в детска педагогическа стая.

В хода на работата по случая са извършени обиски и претърсвания на различни адреси и автомобили. Иззети са общо около 950 грама амфетамин, приблизително 62 грама марихуана, 62 грама хероин и около 7 грама кокаин.

Иззети са също електронна везна със следи от марихуана, мелнички за марихуана и празни пакетчета, подготвени за дозиране на дрогата.

Работата по доказване и документиране на престъпната дейност на организираната група продължава.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Блинкън притиснал Катар да изгони Хамас

Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън казал на емира...

Френски депутати: Да кажем „не“ на английския език на Олимпиадата в Париж

Инициатива на парламента в защита на френската култура

Шефът на ЦРУ отново е в Кайро

Директорът на ЦРУ Уилям Бърнс пристигна в египетската столица Кайро за...

WSJ: Санкциите срещу Русия удариха и Boeing

Boeing се сблъска с нови проблеми при производството на самолетите...

„Синя България“ с Петър Москов гледа към ДСБ и СДС

"На терена на изборите е Синя България." Такава заявка...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Макрон пак заговори за изпращане на войски в Украйна – ако Русия пробие фронта

Френският президент Еманюел Макрон потвърди, че не изключва изпращането...

Бачийски: ПП-ДБ не може да е алтернатива, ако работи с ГЕРБ и ДПС

ПП възникна като формация, която трябваше да бъде алтернатива...

Певицата Ариа е с охрана

С охрана и грамадански джип, тип кубче, се придвижва...

Саудитска Арабия постави две условия на Израел

Целта е нормализиране на двустранните отношения

Великобритания повдигна обвинение на полицай, подкрепял „Хамас“

Обвиниха полицай в терористично престъпление във Великобритания, след като...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img