Пет обвинения след акцията срещу разпространението на дрога във Варна

Екип на News24sofia.eu
Views 1339
0 0
Снимка: архив БГНЕС

Петима души са привлечени като обвиняеми за участие в организирана престъпна група за разпространение на наркотици след вчерашната акция във Варна, при която четирима души бяха заловени по време на сделка с дрога, а впоследствие беше арестуван и пети заподозрян.

Във връзка със случая, Окръжната прокуратура ръководи разследване срещу организирана престъпна група за търговия с високорискови наркотични вещества. Към наказателна отговорност са привлечени петима души, двама от които са непълнолетни, а други двама са осъждани, съобщиха от държавното обвинение.

За лидер на престъпната група се счита 44-годишен мъж, действал в условията на опасен рецидив. Той, както и 35-годишен мъж – участник в групата и осъждан, са задържани за срок до 72 часа с постановление на прокурор, като предстои да бъде поискано от съда да им бъде наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“.

28-годишен мъж, също участвал в организираната престъпна група, ще бъде освободен срещу парична гаранция от 5000 лева, а двамата непълнолетни ще бъдат под надзор на Инспектор в детска педагогическа стая.

В хода на работата по случая са извършени обиски и претърсвания на различни адреси и автомобили. Иззети са общо около 950 грама амфетамин, приблизително 62 грама марихуана, 62 грама хероин и около 7 грама кокаин.

Иззети са също електронна везна със следи от марихуана, мелнички за марихуана и празни пакетчета, подготвени за дозиране на дрогата.

Работата по доказване и документиране на престъпната дейност на организираната група продължава.

Контакти и информация за автора:

Екип на News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Доналд Тръмп плаши, че ще го арестуват до дни

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп публикува дълъг пост в собствената си социална мрежа Truth Social, в който с гняв съобщава, че „водещият кандидат за президент на Републиканската партия и бивш президент на САЩ ще бъде арестуван следващата седмица във вторник„. Тръмп призовава поддръжниците си да протестират и „да си […]