Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Дончев: ПП и ДБ спекулират, ловят призраци

Томислав Дончев, снимка: БГНЕС

Много често „Продължаваме промяната“ са показвали когнитивни дефицити, но случаят с напускането им на пленарната зала и последвалият брифинг, на който обявиха „убийство на машинния вот“ е целенасочена спекулация. Това заяви на брифинг в кулоарите на Народното събрание вторият човек в ГЕРБ Томислав Дончев.

Номерът не мина. Но по-същественото е друго – това е ярко доказателство, че колегите са в предизборен режим. За разлика от нас, които се опитваме да приемем тези закони, които са нужни на българските граждани, включително и се опитваме да съставим правителство„, каза народният представител.

Някой, който професионално се захване с ловене на призраци, в крайна сметка ще започне да хваща призраци, алегорично-метафоричен по традиция бе Дончев.

Той отново подчерта – въпреки конкретния случай между ГЕРБ и „Демократична България“ има много общо. „Ако се издигнем над контекста, ние имаме дефинитивно сходство в приоритетите, в политическите ангажименти и цели. Остава същественият въпрос защо е невъзможно каквото и да било парламентарно или извънпарламентарно взаимодействие. И тук е същественият отговор – защо не е възможно? Когато базираш цялото си присъствие в политиката на противопоставяне на другия, в един момент се стига до тези ситуации. Имаме сходства с този, но не можем да работим с него. Защо? Защото сме се плюли две години назад. (…) А иначе – ние ще предложим правителство, това е наш ангажимент„, отговори на въпрос депутатът.

Правното острие на партията на Борисов и председател на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атансова пък за пореден път обвини „Продължаваме промяната“ в аматьорщина.

Истерията стигна до такива размери, че вече откровени лъжи и спекулации се ползват, за да може една групичка от ПП да се обявява за драматични протестни действия, едва ли не демокрацията е похитена. Да изясним – това, че се спекулираше в пленарна зала и извън нея, в социалните медии, с един текст, който дори не беше окончателно приет и гласуван, за пореден път показа аматьорската несъстоятелност на ПП. Както виждате, те вече са в зала, защото видяха, че тези манипулации няма да минат.“

И сподели очакванията си – някой от партията на Петков и Василев скоро да започне да твърди, че не само Бойко Борисов яде хора, а и че към канибализъм имат склонност и самата тя, както и Томислав Дончев и Тома Биков.

Промените не са известни от вчера, а просто ГЕРБ спазва предизборните си обещания, подчерта пък на свой ред Тома Биков.

spot_img

Реклама

spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

Войната няма да свърши, дори и Украйна да спечели на фронта

Ситуацията на фронта е най-тежката за Украйна от началото...

Стефан Сежурне: Руският военен провал в Украйна е налице

Според изчисленията на Франция, около 150 000 руски военни...

„Сиела Норма“ спечели обществената поръчка за машинния вот на 9 юни

Фирмата "Сиела Норма" е определена от ЦИК за изпълнител...

Борисов, Караянчева и Делян Добрев повеждат по две листи за 50-о НС

Водачите на листите на ГЕРБ-СДС за всички избирателни райони:

Корнелия Нинова: Димитър Главчев е пълно олицетворение на модела ГЕРБ

"Димитър Главчев е пълно олицетворение на модела ГЕРБ. И...

Пропалестински протести започнаха и пред университетитe в Австралия

Стотици излязоха на протест срещу войната в Газа пред...

Задържаха над 800 000 къса контрабандни цигари на ГКПП – Лесово

При проверка на товарен автомобил на ГКПП - Лесово...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Лондон: И тази година няма да се състои марша на „Безсмъртния полк“

Отменен и парада за Деня на победата в пет региона

Най-малко 8 души са загинали след проливни дъждове в Бразилия

Проливни дъждове отнеха живота на 8 души, а други...

Петър Волгин: ЕС прилича на сграда, която някога е била красива, но днес е запусната

Петър Волгин е журналист и дългогодишен радиоводещ в БНР,...

Смъртоносна гореща вълна тегне над Югоизточна Азия

Жегата в Югоизточна Азия се разраства, като властите издадоха...

14 жертви и десетки ранени при катастрофа с автобус в Мексико

Превозното средство се е преобърнало на пътя

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img