Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Осем души са загинали при пожар в склад в центъра на Москва

На 20 ноември, неделя, в район, разположен между три гари в центъра на Москва се запали складова база. Седем души са били евакуирани, а осем души са загинали. ТАСС събра основните факти за инцидента.

Информация за пожара на площад „Комсомолская“ 1А, сграда 18, е получена в 14:57 московско време (13:57 часа българско време) в неделя . Пожарникарите са установили, че пожарът е възникнал в двуетажна тухлена складова сграда. Според информациите там има магазин за мебели и осветление и магазин за цветя. От пресслужбата на Московското главно управление на Министерството на извънредните ситуации на Русия уточниха, че се е запалил цветарският склад.

Площта на пожара е била 2500 квадратни метра. Откритото горене в склада е ликвидирано в 22:03 часа. В 23:55 ч. пожарът е бил напълно потушен.

Сградата е с частично срутени таван и покривна конструкция на площ 500 кв.м.

Според аварийните служби причината за инцидента е станала неизправност на електрически нагревател и авария на електропреносната мрежа.

Следственият комитет на Русия е образувал дело по случая. Според ведомството пожарът е причинен от неправилно съхранение на стоки, нарушения на правилата за пожарна безопасност и предоставяне на услуги, които не отговарят на изискванията за безопасност на живота и здравето на потребителите.

За гасенето на пожара са изпратени два противопожарни влака от гарите Люблино и Тверска. В гасенето му са се включили общо 121 души и 42 единици техника.

Руските железници съобщиха, че пожарът не е застрашил живота и здравето на пътниците и не е засегнал движението на влаковете. Пресслужбата на компанията също така добави, че мястото на пожара край Комсомолския площад не принадлежи на Руските железници. Пресслужбата на крайградската пътническа компания Москва-Твер също отбеляза, че инцидентът не е засегнал движението на крайградските влакове.

Специалисти на „Роспотребнадзор“ са взели проби от въздуха в зоната на пожара. Те са изпратени в лабораторията за изследване. Според резултатите от изследването не са открити превишения на пределно допустимите концентрации в пробите от въздуха и не е имало опасност за населението

Увеличи се броят на жертвите от друг инцидент в Русия, за който вече писахме. При срутването на сграда на руския остров Сахалин в резултат на газова експлозия са загинали общо десет души, двама са настанени за лечение в болници, а на други четирима е оказана медицинска помощ и са били освободени.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Британското разузнаване очаква увеличаване на руските жертви в Украйна

Среднодневният брой на руските жертви в Украйна през месец...

Броят на загиналите се увеличава на 39 при наводненията в Южна Бразилия

Вече 39 души са загиналите, след като проливни дъждове заляха...

Китайско-руски учения край Тайван предизвикват тревога в САЩ

Съвместните военни учения на Китай и Русия близо до...

ИПИ пита какво наложи странната процедура за цената на хляба

В последния си работен ден 49-ото Народно събрание достигна...

Русия отново свалила ракети ATACMS над Крим

Не се съобщава за пострадали хора и нанесени щети

В Русе ще получат Благодатния огън от Румъния

Тази вечер в Русе ще пристигне Благодатният огън от...

БАБХ влиза в цеха, произвел козунак с батерия

Подаден е сигнал за открита в козунак батерия. Българската...

Конгресмени предупредиха Байдън, че Израел бави помощта за Газа

Членове на Конгреса от Демократическата партия на президента на САЩ...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Една година от масовата стрелба в белградско училище

На днешния ден преди една година тринадесетгодишният К. К. откри...

Земетресение край Пазарджик

Трусът е на дълбочина 12.2 км

За седмица хванаха над 59 000 джигити на пътя

За седмица хванаха 59 040 шофьори, превишили скоростта. Акцията за...

Очаква се до края на 2025 г. България да се присъедини към ОИСР

За първи път България има конкретен срок за присъединяването...

Задържаха над 800 000 къса контрабандни цигари на ГКПП – Лесово

При проверка на товарен автомобил на ГКПП - Лесово...

Президентът на Полша внесе проектозакон за повишаване на отбранителната готовност

Президентът на Полша Анджей Дуда внесе проектозакон, насочен към...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img