Осем души са загинали при пожар в склад в центъра на Москва

Екип на News24sofia.eu
Views 5290
0 0

На 20 ноември, неделя, в район, разположен между три гари в центъра на Москва се запали складова база. Седем души са били евакуирани, а осем души са загинали. ТАСС събра основните факти за инцидента.

Информация за пожара на площад „Комсомолская“ 1А, сграда 18, е получена в 14:57 московско време (13:57 часа българско време) в неделя . Пожарникарите са установили, че пожарът е възникнал в двуетажна тухлена складова сграда. Според информациите там има магазин за мебели и осветление и магазин за цветя. От пресслужбата на Московското главно управление на Министерството на извънредните ситуации на Русия уточниха, че се е запалил цветарският склад.

Площта на пожара е била 2500 квадратни метра. Откритото горене в склада е ликвидирано в 22:03 часа. В 23:55 ч. пожарът е бил напълно потушен.

Сградата е с частично срутени таван и покривна конструкция на площ 500 кв.м.

Според аварийните служби причината за инцидента е станала неизправност на електрически нагревател и авария на електропреносната мрежа.

Следственият комитет на Русия е образувал дело по случая. Според ведомството пожарът е причинен от неправилно съхранение на стоки, нарушения на правилата за пожарна безопасност и предоставяне на услуги, които не отговарят на изискванията за безопасност на живота и здравето на потребителите.

За гасенето на пожара са изпратени два противопожарни влака от гарите Люблино и Тверска. В гасенето му са се включили общо 121 души и 42 единици техника.

Руските железници съобщиха, че пожарът не е застрашил живота и здравето на пътниците и не е засегнал движението на влаковете. Пресслужбата на компанията също така добави, че мястото на пожара край Комсомолския площад не принадлежи на Руските железници. Пресслужбата на крайградската пътническа компания Москва-Твер също отбеляза, че инцидентът не е засегнал движението на крайградските влакове.

Специалисти на „Роспотребнадзор“ са взели проби от въздуха в зоната на пожара. Те са изпратени в лабораторията за изследване. Според резултатите от изследването не са открити превишения на пределно допустимите концентрации в пробите от въздуха и не е имало опасност за населението

Увеличи се броят на жертвите от друг инцидент в Русия, за който вече писахме. При срутването на сграда на руския остров Сахалин в резултат на газова експлозия са загинали общо десет души, двама са настанени за лечение в болници, а на други четирима е оказана медицинска помощ и са били освободени.

Контакти и информация за автора:

Екип на News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Бойко Ноев: Няма кой да дойде от Луната и да ни даде изтребители

"Фабриката на илюзиите е затворена"