https://www.gerb.bg/bg

Затварят за движение участък от Южната дъга на Околовръстен път

Снимка/източник: Светломир СТОЯНОВ, News24sofia.eu

Във връзка с разширението на важната за столицата Южна дъга на „Околовръстен път“ от днес, 14 юни, неделя, до 10 септември се въвежда нова временна организация на движение, съобщават от Пресцентъра на Столична община. Тя касае участъка между пътен възел „Младост“ при ул. “Бизнес парк София“ до ул. “Самоковско шосе“, който се затваря за движение.

За същия период се допускат превозните средства, които са собственост на лицата, живеещи в зоната, както и тези, които обслужват по утвърден график обекти в сигнализираните пътни участъци.

С разширението на Южната дъга съществуващият двулентов „Околовръстен път“ ще бъде превърнат в нов с шест ленти за движение със средна разделителна ивица, директното трасе, както и две локални платна и тротоари. Работата по реконструкцията и изграждане на над 6-километровата отсечка от градския ринг започна през октомври миналата година. Предвижда се изграждане на ново трасе с пътни съоръжения от висок клас, което извежда трафика към автомагистрала „Тракия“, „Струма“ и „Хемус“.

Заради разширението на градския ринг този месец ще започне разрушаване на надлеза при 40-ти км, който е в изключително тежко състояние. Премахването на стария надлез налага временното затваряне на участъка за движение.

Във времето на строителни работи се препоръчва шофьорите да използват за движение алтернативни маршрути.

Ще бъде изградено ново светофарно съоръжение на кръстовището на ул. „Самоковско шосе“ и ул. “Георги Белов“, което ще остане постоянно с цел регулиране на трафика. Преминаващите транзитно автомобили ще бъдат отклонявани към Северната скоростна тангента, а трафикът към града може да се насочи към булевардите „Александър Малинов“ и „Цариградско шосе“, както и ул. „Самоковско шосе“ в кв. „Горубляне“ и ул. „Инж. Георги Белов“, които свързват кв. „Горубляне“ и кв. „Младост“.fleet устройство

Новото 6 км трасе, което е последният участък от Южната дъга на „Околовръстен път“, осигурява връзка с автомагистрала „Тракия”, улеснява транзитния трафик от автомагистрала „Европа“ и връзката с граничните пунктове с Турция и Гърция.

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Фицо помнел нападението срещу него (СНИМКИ)

Словашкият премиер Роберт Фицо си спомня обстоятелствата около покушението...

Русия унищожила 3 бази на джихадисти в Сирия

Отново посочи нарушения на западната коалиция

Слави Трифонов за катастрофата с Петков: Като какъв е бил в кола на НСО?

Съпредседателят на ПП също коментира инцидента по-рано

КС отказа да отмени прекратяването на концесията на Лукойл за „Росенец“

Конституционният съд единодушно отхвърли искането на президента Румен Радев...

Хакнаха деловодната система за документооборот на СОС

В момента се работи по възстановяване на услугата и данните

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Зеленски съобщи за тежки боеве по цялата линия на фронта

Украинският президент Володимир Зеленски заяви след доклада на главнокомандващия...

Русия унищожила 3 бази на джихадисти в Сирия

Отново посочи нарушения на западната коалиция

Повдигнаха обвинения на трима мъже за разпространение на наркотици във Варна

Повдигнаха обвинения на трима мъже за разпространение на наркотици,...

Намериха тленни останки край Ботевград, разследват версията за тежко убийство

Във вторник мъж от село Новачене бил обявен за издирване

ЕЦБ: Употребата на AI във финансите може да се нуждае от нови правила

Използването на изкуствен интелект (AI/ИИ) във финансите е все...

Още едно дете е прието в болница след хранително отравяне в Сливен

В детското отделение на МБАЛ "Д-р Иван Селимински" в...

Полицията в Хасково издирва 13-годишно момче

Младежът не се е прибрал от училище

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg