https://www.gerb.bg/bg

Янев събира „семейство“ в сектора на националния консерватизъм и българския код

Снимка: архив БГНЕС

Бившият служебен премиер Стефан Янев събра Инициативния комитет на ПП „Български възход“ в столичен хотел днес. Преди влизане той коментира пред медиите, че „днес е чудесен ден за партийно строителство„, а „съмишлениците му споделят идеята и необходимостта да има партия, която да се развива в сектора на националния консерватизъм„.

Защото България трябва да я има, трябва да се развива националното семейство и изповядване на семейните ценности на българския народ, свързани със семейството, дома и културния и идентичен код на българина, запазен през вековете, които сме длъжни да защитим и да оставим българската държава по-развита и просперираща„, каза Янев.

От думите му се разбра още, че ще следва международна тенденция за връзка между партиите и гражданското общество, която била нарушена. „Амбицията ни е с нашата партия да се запълни тази дупка и да се отговаря на желанията на хората за промяна и по-добро общество, както и да има взаимодействие с властите„, посочи Янев.

Закрито събрание на Инициативния комитет на „Български възход“ започна в 11 ч., като се очаква то да приеме учредителна декларация на партията. Следва да се обяви също кога ще е учредителното събрание на партията, както и основните цели и принципи на формацията. Сред присъстващите около 100-ина души се открояват имената на бившия министър на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова, бившия депутат от НДСВ и ректор на ВХТУ проф. Пламен Моллов, изпълнителния директор на Националния борд по туризъм Поли Карастоянова и бившия спортен министър Даниела Дашева. Присъства и спортистът Стойчо Младенов, той обаче каза, че присъства само за подкрепа, но не е част от учредителите.

Преди да закрие събитието за медиите – Янев представи основния си екип. В него влизат кадри от управлението на служебния кабинет – Виолета Комитова, Николай Коев, негов медиен съветник, Георги Самандов – бивш зам.-министър на енергетиката, Данчо Бончев, началник на политическия му кабинет.

В кратко слово Янев обясни пред делегатите, че целта на бъдещата му политическа формация не е само слава или его, а е връзка на гражданите с институциите, изграждане на силен екип, „тъй като спасението поотделно не било решение“. Управлението в момента той определи като „авантюризъм и некомпетентност“, а страната е в социална, икономическа криза и пред национална катастрофа. В тази връзка основната цел на „Български възход“ била съхраняване на държавата, а действията – стабилна икономика, социална политика, демографска политика, законност и справедливост, а външната политика – да се развива с баланс. Партията на бившия служебен премиер няма да приема „хора с користни цели“.

След заседанието на ИК стана ясно, че членовете му са попълнили встъпителна декларация. Предполага се, че ще има готовност за учредително събрание на партията в края на месеца.

На въпроси на журналисти Янев категорично отрече проектът му да има връзка с президента Румен Радев. Не отговори на въпрос с кои партии би работил – заявката е коалирането да става на базата на общи ценности.

Бившият служебен премиер каза още, че разчита на свободния избор на всички граждани и апелира към „апатичните да гласуват„. Янев каза, че партията му не се позиционира нито в ляво, нито в център, нито в дясно, а в „националния консерватизъм„.

На брифингa стана ясно, че Стефан Янев има очаквания скоро да има предсрочни избори за ново правителство, „Български възход“ ще участва в тях и очаква да влезе в парламента.

spot_img
spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Зеленски съобщи за тежки боеве по цялата линия на фронта

Украинският президент Володимир Зеленски заяви след доклада на главнокомандващия...

Байдън разпореди помощ от 400 млн. долара за Украйна

Президентът на САЩ Джо Байдън е наредил да бъде...

Соня Колтуклиева е била нападната от симпатизанти на ПП-ДБ в центъра на София (ВИДЕО)

https://www.youtube.com/watch?v=z9MMyVhcOvs Скандално нападение над журналистката Соня Колтуклиева от симпатизант на...

Индия напълно изтегля войниците си от Малдивите

Индия изтегли всичките си войници от Малдивите преди крайния...

Най-малко 50 души са загинали при наводнения в Афганистан

Най-малко 50 души са загинали в Афганистан при наводнения...

Медведев предупреди: Русия може да атакува не само Украйна

Целта на планираните ядрените учения е да се оттренира...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Калин Стоянов: Няма да толерира политическо заиграване с МВР

Няма да толерирам никакво политическо заиграване с МВР, закани се силовият министър

Броят на загиналите се увеличава на 39 при наводненията в Южна Бразилия

Вече 39 души са загиналите, след като проливни дъждове заляха...

Застава ли Северна Македония до Сърбия, Русия и Китай?

Северна Македония очаква един сценарий, който е приближава до...

Експлозии отекнаха в Рафах

Експлозии се чуват в източната част на град Рафах...

САЩ спрeли доставка на боеприпаси за израелската армия

Това е първият път след атаката на 7 октомври

„Левицата“ пусна жалба до ВАС за решението на ЦИК за пакетите за медийно отразяване

"Левицата" пусна жалба до Върховния административен съд (ВАС) за...

Липсват около 80 000 работници за летния сезон в Гърция

Около 80 000 служители не достигнат в туристическия сектор...

Киев призова за намаляване на потреблението на електроенергия след руски атаки

Руските войски са атакували съоръжения за производство и пренос...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg
https://www.gerb.bg/bg