https://www.gerb.bg/bg

Включват и Мангъров в битката с Covid-19, нови мерки влизат от четвъртък (ВИДЕО)

Доц. Атанас Мангъров се включва в битката с коронавируса, съобщи министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов след като посети Инфекциозна болница в София и разположения на територията ѝ координационен център. На място Ангелов провери създадената организация за работа на двете структури.

Проведох разговор с доц. Атанас Мангъров и лично съм го помолил да се включи в битката с коронавирус. От вчера той има заповед за началник на клиниката, където се лекуват всички пациенти от коронавирус. Единственото ми изискване е да се спазват всички мерки за безопасност, съобщи министърът.

Самият доц. Мангъров, който е шеф на Детското отделение в Инфекциозна болница, е поискал с писмена молба до ръководството на болницата да се ангажира с болните от COVID-19.

В София няма недостиг на легла. Продължават да се разкриват и нови легла, поясни министър Ангелов.

Големите лечебни заведения ще бъдат преструктурирани, така че да покрият не по-малко от 50% за COVID лечение. Затова те ще получат и допълнително финансиране, обясни министърът.

Той обаче изрази съжаление, че не навсякъде има разбиране. Министърът даде пример, че пред фургоните пред болниците, където се правят антигенни тестове, се редят и хора без симптоми. И подчерта, че те са предимно за хора със съмнения за COVID-19.

Никой не може да ви каже какви са усложненията и в рамките на колко дни се проявят, подчерта още Ангелов.

Новината за Мангъров идва ден, след като вчера от АБВ обявиха, че инфекционистът ще участва днес в протест пред здравното министерство, организиран от партията с лидер Румен Петков. Митингът е срещу „неадекватните мерки и решения, които се налагат от управляващите във връзка с пандемията от COVID-19„, съобщиха от партията.

Нови мерки влизат в сила от четвъртък

https://www.youtube.com/watch?v=lgC3oFQ4Ydo&feature=youtu.be

Обсъждат се нови мерки срещу Covid-19, които да влязат в сила от четвъртък, каза здравният министър проф. д-р Костадин Ангелов.

Всички училища на територията на България, които са достигнали 20 процента заболеваемост, ще преминат на дистанционно обучение, каза министърът.

Все още не е взето решение дали учениците ще се върнат в класните стаи от 12 ноември, когато изтича наложената към момента мярка за дистанционно обучение. Обсъждат се варианти директорите, съобразно обстановката в училищата, да правят предложения към просветния министър за преминаване към обучение в електронна среда.

Висшите училища ще продължат да обучават студентите дистанционно с изключение на тези дисциплини, в които това е невъзможно например медицина, поясни проф. Ангелов.

Обсъжда се и „зелените коридори“ дали да бъдат сутрин, или следобед – 8-10, 10-12 или 14-16 ч. , както и да се отнасят и за пациентите с хронични заболявания.

Министър Ангелов се надява, че няма да има злоупотреби с хроничните заболявания. Тези „зелени коридори“ ще продължат да важат и за възрастните хора.

Нощните заведения ще бъдат затворени на територията на цялата страната до края на месеца, каза още проф. Ангелов и уточни, че в цялата държава се предвижда да има вечерен час за работа на заведенията. А децата, които не ходят на училище, но посещават големи търговски центрове – да са само с придружител родител.

От днес вече има отворени COVID-сектори в ДКЦ-тата, увери министърът на здравеопазването.

Всички граждани със симптоми за COVID-19 ползват тестове безплатно. Разходите, направени от лечебното заведение, се поема от Министерство на здравеопазването, добави той.

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

Само в News24sofia.eu! Младеж от ромски произход продава онлайн полицейски униформи (СНИМКИ)

Младеж от ромски произход продава онлайн полицейски униформи, алармира...

Задържаха контрабандни плюшени покемони

10000 контрабандни покемона задържаха на Митнически пункт Оряхово. Димитър Каменов,...

Военна прокуратура води разследването на катастрофата с НСО

Тепърва ще се установява скоростта на автомобилите

Големи френски полицейски подкрепления се разполагат в Нова Каледония

Подкрепления на френската полиция започнаха да пристигат в Нова...

Барикадиралият се в Пловдив бивш полицай се предаде

Барикадиралият се късно в четвъртък дома си в Пловдив...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Тихомълком оправдаха Мартин Джито и майка му Мила Универсалната за дрога и поръчкови убийства

Синът на бившия шеф на митниците Христо Кулишев, е единственият осъден от бандата

ИПБ прави одит на новата организация на движението по „Витоша“ и „Патриарха“

Институтът за пътна безопасност (ИПБ) възложи на одитори, инженери...

Словакия повдигна обвинение на стрелеца срещу Роберт Фицо

Той може да бъде осъден на до 25 години затвор

Нападение с нож в Швейцария

В сряда следобед в град Зофинген в Северна Швейцария...

Израелски удар уби командир на „Хизбула“ в Ливан

"Хизбула" обяви, че един от нейните командири е бил...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg