https://www.gerb.bg/bg

„Възраждане“ недоволни, че нямат шефове на комисии

Снимка: Светломир Стоянов, информационна агенция News24sofia.eu

Третата политическа сила в парламента „Възраждане“ напуснаха ядосано пленарната зала, след като партиите, подкрепящи кабинета „Денков“ – ГЕРБ и ПП/ДБ, заедно с ДПС, се разбраха за председателските места на парламентарните комисии, като предложиха на останалите партии в парламента – „Възраждане“, БСП и ИТН, само по едно шефско място. В последствие и трите партии напуснаха демонстративно залата, но коментар веднага след това дадоха единствено от партията на Костадинов

Станахме свидетели на две безпрецедентни неща в най-новата история на българския парламент. Първото е, че за първи път опозицията няма да имат никаква роля в управлението на комисиите. Това не се е случвало никога и е поредна крачка към продължаващата фашизация на страната (впрочем това не фактологически вярно, тъй като по времето на управлението на кабинета „Петков“ опозицията също нямаше председателски места в парламентарните комисии – бел. ред.)„, възмути се Костадинов на брифинг в парламентарните кулоари.

На второ място, продължи с констатациите си той – евроатлантическият преход бил завършил. „Виждаме генезиса на трите партии – ПП/ДБ, ГЕРБ и ДПС завърши. Имаше признание в любов от страна на ДПС към ПП/ДБ, ПП/ДБ им върнаха жеста, като гласуваха без нито един глас против за кандидатурата на Пеевски за член на правната комисия.“

Партийният лидер съзря и „военно престъпление“ от „тройната коалиция между ГЕРБ, ПП/ДБ и ДПС“ поради намеренията за предоставяне на бронирани машини от резерва на МВР на Украйна. „Защото помагат на престъпен режим, киевският режим е съставен от военни престъпници. И е военно престъпление спрямо България, защото намалява отбранителния потенциал на Републиката„, продължи с острата реторика Костадинов.

Все пак обаче, въпреки наблюдаваният в последните дни синхрон между крепящите кабинета политически сили, лидерът на „Възраждане“ остава убеден – кабинетът „Денков“ няма да има дълъг живот. „Вътре в мафиотските групировки днешното споразумение не значи нищо утре, защото се разбират например да заколят някой друг и след като го заколят, започват да се колят помежду си. И не сте прави, че ДПС не участва в управлението, реално управлението е между трите партии„, отговори на въпрос на News.bg Костадин Костадинов.

spot_img
spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

Русия пусна управляеми бомби на своя територия

Повече от 250 жители на село Разумное временно напуснаха...

ИПБ прави одит на новата организация на движението по „Витоша“ и „Патриарха“

Институтът за пътна безопасност (ИПБ) възложи на одитори, инженери...

Красимира Трифонова остава в ареста заради убийството на Пейо Пеев

Софийският градски съд реши да остави в ареста Красимира...

Мъж заплаши с пистолет кмета на Ветово

40-годишен мъж заплаши с пистолет кмета на Ветово, съобщава БНТ. Инцидентът...

49-ото Народно събрание приело 148 закона по време на мандата си

От началото на мандата си 49-ото Народно събрание е...

Мъж рани с арбалет в Твърдица свой съгражданин в спор за пари

57-годишен мъж е прострелял с арбалет свой съгражданин на...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Индия напълно изтегля войниците си от Малдивите

Индия изтегли всичките си войници от Малдивите преди крайния...

Търговците пропищяха от крадци

Българската ритейл асоциация (БРА) - търговците на дребно с...

Турция ликвидира 17 бойци на ПКК

Турските сили ликвидираха 17 бойци от обявената за незаконна...

Нова Конституция затвърди властта на президента на Того

Президентът на Того подписа нова Конституция, премахваща президентските избори,...

„Хамас“ прекратява огъня (ВИДЕО)

Движението "Хамас" заяви, че ръководството му е приело условията,...

Делян Пеевски зове РСМ да изпълни коректно договора с България

Няма да допуснем България да бъде употребявана за вътрешнополитически...

Байдън разпореди помощ от 400 млн. долара за Украйна

Президентът на САЩ Джо Байдън е наредил да бъде...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg
https://www.gerb.bg/bg