https://www.gerb.bg/bg

„Възраждане“ иска да излезем от ЕС и КСНС за енергийната криза

Снимка: архив БГНЕС

Парламентарната група на „Възраждане“ се обяви против забраната за износ на вторични петролни продукти от българската държава, наложена от служебния кабинет. В декларация от трибуната на парламента, прочетена от депутата Искра Михайлова, бе обявено, че това решение е „в пълна противоположност с икономическите интереси на България и представлява престъпно действие с цел безукорна лоялност„.

ПГ на „Възраждане“ смята, че с решението страната ще бъде въвлечена във военния конфликт в Украйна. Депутатите на Костадин Костадинов са категорични, че произведените горива у нас са с български произход и не подлежат на санкции и смятат, че това е „фарс и комсомолска сервилност. За „Възраждане“ последствията ще са дефицит върху пазар и износа на страната ни, негативни последствия за бюджета, увеличение на цените. В декларацията се посочва и искането в Плана за развитие за спиране на въглищните мощности.

Искра Михайлова прочете още и искане за излизане на страната от ЕС до 2023 г., „за да гарантираме собственото си оцеляване„.

В тази връзка ПГ на „Възраждане“ внася днес искане за спешно свикване от президента на КСНС с оглед на неадекватните решения в енергийния сектор.

Членството на България в ЕС повече ползи или вреди носи, питат от партията. На брифинг в НС лидерът на партията Костадин Костадинов отчете, че никой не е изненадан, че няма да влезем в Шенген. Оградата можела да бъде премината от всекиго.

Австрия и Нидерландия разобличили лицемерието на институцията ЕС, по думите му, и затова той благодари на тези две държави. В същото време искали обаче да влезем в Еврозоната. България за останалите държави членки не е е държава, а територия, буфер, изтъкна Костадинов. От този буфер трябвало, според него, да се изсмучат финансите ни.

Австрийското и нидерландско „не“ показвало колко са прави „Възраждане“ да са скептични относно ЕС.

Костадин Костадинов също критикува международното разследване за прострелян бежанец на нашата граница.

Членството ни в ЕС е унищожително за демографията ни, смята лидерът на „Възраждане“. ЕС не иска силна България, ЕС не иска икономически силна България, убеден е той. Според него Нидерландия и Австрия за момента ни пазели от тежката съдба.

По няколкостотин души минават границата ни и затова Костадинов се притеснява да не станем след години малцинство в собствената си страна.

Българският интерес е да не влезем в Еврозоната. Българските управляващи не се държат като управляващи, а като управлявани, категоричен бе Костадинов.

„Възраждане“ няма да подкрепи кабинет на Николай Габровски, стана ясно още от коментара му. Личностите не бива да бъдат на първо място, според него. По-важни са политиките. Независимо кой ще е кандидат за премиер на ГЕРБ, той щял да изпълнява политиките на партията на Бойко Борисов.

spot_img
spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

Коритарова: Първият участък на АМ „Хемус“ готов до края на годината

Премиерът Димитър Главчев увещавал регионалния министър Виолета Коритарова да...

315 загинали и над 1600 ранени след наводненията в Афганистан

Най-малко 315 са вече загиналите и повече от 1600...

ООН поиска спиране на огъня в Газа и увеличаване на хуманитарната помощ

За незабавно спиране на войната между Израел и "Хамас"...

Клетвата на новия президент на РСМ разпали стария конфликт с Гърция

Гордана Силяновска-Давкова положи клетва като първата жена президент на...

Евтим Милошев: България има нужда от редовни правителства

България има нужда да се управлява от редовни правителства,...

САЩ може да спре още оръжейни доставки за Израел при нахлуване в Рафах

Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън защити решението да...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Украинският парламент при закон за мобилизацията на затворници

Върховната рада прие на второ четене законопроект за мобилизацията...

Бившата депутатка от ПП-ДБ Петя Ставрева почина на 47 години

Пловдивчанката бе и председател на ПП "Обединени земеделци"

Хванаха пиян шофьор без книжка в Хисарско

Хванаха пиян водач без шофьорска книжка в хисарското село...

Опасността от инциденти при гръмотевични бури зачестява през пролетта и лятото

В случаи на гръмотевични бури през пролетта и лятото избягвайте...

Синдикат плаши с протести заради саботаж на колективния трудов договор в здравеопазването

Работодателските организации системно отказват да участват в преговори за...

Мъж е нападнал бившия кмет на Берлин

Мъж е ударил с тежък предмет бившия министър по...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg
https://www.gerb.bg/bg