https://www.gerb.bg/bg

УМБАЛ „Пълмед“ в Пловдив подкрепя изграждането на обществен паркинг

Частната УМБАЛ „Пълмед“ внесе в Общинския съвет в Пловдив подписка в подкрепа на изграждането на обществен паркинг за пациенти, здравни служители, студенти и живущи в района. Това съобщиха от болницата.

Тя е подписана от над 3000 души, сред които пациенти на лечебното заведение, персонал, както и от живущи в района и жители на града.

От болницата заявяват, че паркингът ще бъде обществен, а не частен и пациентите, служителите, студентите и живущите в района ще заплащат паркирането на преференциални цени.

Инвестицията по изграждането му за сметка на инвеститора – фирма „Булфарма“, е на стойност над 1 млн. лева, а изграждането му е в полза на болните, посочват от частната болница.

Подписката на „Пълмед“ идва в отговор на провелия се протест преди няколко дни, в който е участвала и кметицата на район „Западен“ Тони Стойчева. Хората, участвали в него, са били против изграждането на частен паркинг пред болницата.

От МБАЛ „Пълмед“ поясняват, че тези протестни действия са се провели извън законово определеното за това място, навлезли са в територията на лечебното заведение, като са затруднили предвижването на болните до и от него.

За това разполагаме освен с видео материали, но и с входирани жалби от пациенти, чиито права за достъп до здравни услуги са били нарушени, подчертават от болницата и допълват, че в момента болните и служителите на болницата паркират на улиците около „Пълмед“ и с това затрудняват движението и паркирането на живущите в района.

Припомяняме, че в края на миналата година с решение на Общинския съвет общински терен е отдаден под наем на фирма „Булфарма“ срещу 2000 лв. наем за общината, който да ползва за частен паркинг за „Пълмед“. 

Причината – постове и видеа в социалната мрежа Фейсбук на районния кмет и множество нейни изяви в медиите относно договора за наем на имот между Община Пловдив и фирма „Булфарма“ с предмет: Изграждане на паркинг пред УМБАЛ „Пълмед“ и обвинения за незаконно отдаване на терена.

spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Шест общински дружества си търсят опитни управленци

Общинските съветници от ПП-ДБ-Спаси София Борис Бонев, Бойко Димитров...

Арестант почина в РПУ – Ямбол

Прокуратурата започна разследване по случая

Катастрофа на пътя Русе-Бяла прати четирима в болница

Движението в участъка се регулира от полицейски екипи

Столична община купува 18 нови трамвая

Те ще возят пътниците по линии №20 и №22

Съдът в Страсбург отмени присъда срещу България по дело за промяна на пола

За първи път по дело срещу България Европейският съв...

Заети адвокати отложиха делото „Дебора“

Заседанието е пренасочено за 30 юли

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Израел изпрати делегация за преговори с Хамас за освобождаване на заложници

Израел изпрати делегация за преговори с Хамас за освобождаване...

Столична община купува 18 нови трамвая

Те ще возят пътниците по линии №20 и №22

Рецидивист задигна диамантен пръстен от магазин в столичен мол

Рецидивист задигна на пръстен с диамант на стойност над...

Повдигнаха обвинение на участник в схема за телефонни измами

Районна прокуратура-Пловдив привлече към наказателна отговорност 63-годишен мъж. На И.Д....

Нетаняху решен да воюва до пълна победа в Газа

Всяко споразумение за примирие в Газа трябва да позволи...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg