https://www.gerb.bg/bg

Шест общински дружества си търсят опитни управленци

Снимка: БГНЕС

Общинските съветници от ПП-ДБ-Спаси София Борис Бонев, Бойко Димитров и Емилия Ангелова обявиха новите конкурсите за избор на управителни органи на шест основни общински дружества – Топлофикация София, Центъра за градска мобилност (ЦГМ), Столичен автотранспорт, Столичен електротранспорт, Метрополитен и Софинвест.

На брифинг пред журналисти Бойко Димитров обясни, че е ключово да започне процедурата за избор на нови управителни органи на общинските дружества. С тези конкурси трябва да се покаже нов начин на управление на града, отбеляза Димитров. И добави, че ключово е да се осигурят прозрачни процедури за конкурсите с пределно ясни методики със записана писмена и устна част на всеки един кандидат за управител на основните общински дружества. ПП-ДБ-Спаси София предлагат още изцяло нов подход като допълнителни критерии: професионален опит, опит в управлението на големи проекти с над 5 млн. лв., управление на минимум 50 човека с над 5-годишен опит, добра репутация, бизнес плановете ще бъдат публични, интервютата също. Основният стремеж е да се намерят опитни управленци.

Шест отделни комисии ще номинират новите бордове на управителните органи на общинските дружества.

Емилия Ангелова заяви, че ПП-ДБ-Спаси София не са доволни от начина на управление на общинските дружества заради финансовото им състояние и заради не добрата услуга, която предлагат. Топлофикация е със загуба от 1 800 000 лв., а изпълнителният директор си тръгна заради злоупотреба с обществени поръчки, напомни Ангелова.

Лидерът на Спаси София Борис Бонев посочи, че е време за ново начало в общинските дружества. Общинските дружества управляват финансови средства по-големи от бюджета на София и изборът на ръководители трябва да бъде изключително сериозен, настоя Бонев. Борис Бонев подчерта, че ПП-ДБ-Спаси София не са съгласни да се назначават временни ръководства на партиен квотен принцип.

Бонев се надява, че новият подход за назначаване на нови управители на общинските дружества съответстват на базови принципи и прозрачност, да бъдат подкрепени от Столичния общински съвет (СОС). ПП-ДБ-Спаси София дават шанс досегашните лоши практики да бъдат заменени с нещо добро, каза още той. Търсена е подкрепа от всички партии в СОС и Бонев е оптимист, че ще намери подкрепа за избора на нови управители на общинските дружества.

spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Никой не знае какво се случва с разследването за Нотариуса и Пепи Еврото

Няма публична информация какво се е случило по разследването...

Тази година още хеликоптери за гасене на пожари няма да има

Тази година хеликоптери за гасене на пожари няма да...

Съдът остави в ареста двамата медици, източвали НЗОК

Двамата медици от Пловдив, източвали НЗОК, остават в ареста, съобщава...

Русия не приема ултиматуми за втора мирна среща за Украйна

Опитите Русия да бъде въвлечена във втора мирна среща...

Румен Радев: Политическата ни система е тежко заболяла (ВИДЕО)

Инсталирането в българската политика на тежко компрометирани фигури като...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Наталия Киселова призова ПП-ДБ да преосмислят антикорупционното мнозинство

Проектът на решение на декларацията на ПП-ДБ за антикорупционно...

КНСБ: 2615 лв. са нужни на тричленно семейство на месец

2615 лв. са необходими за издръжката на едно тричленно...

Венко Сабрутев пита защо БНБ бърза да изгони Гюров преди решение на съда

Ключовият въпрос, според депутата от ПП-ДБ Венко Сабрутев е...

12-годишно момче счупи стъкло на автобус с камък в Добрич

12-годишно момче счупи стъкло на автобус с камък в Добрич, съобщиха...

Николай Денков: Кабинет се прави лесно, трудно той прави добро (ВИДЕО)

Корупцията е тумор, който разяжда всяка сфера на нашия...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg