https://www.gerb.bg/bg

Продължаваме промяната: Оставаме конструктивна опозиция

Снимка: Стефан Василев, БГНЕС

След проведеното заседание на Националния съвет на „Продължаваме промяната“, политическата партия излезе с кратко изявление, публикувано на страницата й във Facebook.

От партията заявяват, че заедно с „Демократична България“ са успели да формират две редовни правителства с политическа подкрепа.

В 50-то Народно събрание не виждаме условия за формиране на проевропейско, антикорупционно правителство и потвърждаваме, че ще бъдем конструктивна опозиция,“ заявяват категорично от партията.

Припомняме, че днес от „Демократи за силна България“ (ДСБ) – част от „Демократична България“, предложиха коалицията ПП-ДБ да поиска третия мандат, за да се опита да формира технически кабинет с надпартиен характер.

Още преди заседанието бившият премиер Николай Денков заяви, че не вижда, как може да се реализира правителство без ясна политическа подкрепа. Подобна позиция изрази и Екатерина Захариева от ГЕРБ.

Към момента не е ясно дали ДПС, като втора политическа сила в 50-то Народно събрание, ще се опита да състави правителство, защото Делян Пеевски заяви, че Движението веднага ще върне папката, докато депутати, декларирали вярност към почетния председател Ахмед Доган, заявиха че ДПС ще се опита да формира кабинет.

spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Никой не знае какво се случва с разследването за Нотариуса и Пепи Еврото

Няма публична информация какво се е случило по разследването...

Тази година още хеликоптери за гасене на пожари няма да има

Тази година хеликоптери за гасене на пожари няма да...

Съдът остави в ареста двамата медици, източвали НЗОК

Двамата медици от Пловдив, източвали НЗОК, остават в ареста, съобщава...

Русия не приема ултиматуми за втора мирна среща за Украйна

Опитите Русия да бъде въвлечена във втора мирна среща...

Румен Радев: Политическата ни система е тежко заболяла (ВИДЕО)

Инсталирането в българската политика на тежко компрометирани фигури като...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Съдът остави в ареста двамата медици, източвали НЗОК

Двамата медици от Пловдив, източвали НЗОК, остават в ареста, съобщава...

Полицаят побойник от Кайт-бара остава в ареста

Съдът остави в ареста полицаят побойник от "Кайт-бара" в...

Раздават вода в София заради очакваното горещо време

Поради очакваните високи температури и обявения жълт код за...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg