https://www.gerb.bg/bg

Украински дронове се опитали да атакуват Кремъл

Снимка: Информационна агенция News24sofia.eu / EPA

Киев е предприел опит да атакува с дронове Кремъл, но атаката е била отбита успешно, съобщи в сряда прессслужбата президента на Русия, цитирана от руската държавна агенция ТАСС.

Тази нощ беше извършен опит от режима в Киев да нанесе удар с безпилотни летателни апарати по резиденцията на президента на Руската федерация в Кремъл„, се казва в съобщението.

По данни прессслужбата на държавния глава два безпилотни летателни апарата били насочени към Кремъл. „В резултат от предприетите своевременни действия от военните и специалните служби с помощта на бойна радиолокационна система апаратите бяха извадени от строя„, подчертават от Кремъл.

Президентът на Русия Владимир Путин не е засегнат. В резултат от терористичния акт президентът на Руската федерация не е пострадал. Работният му график не е претърпял промени, продължава в обичаен режим, се посочва в съобщението.

„Интерфакс“ информира, че няма пострадали и материални щети в резултат от падането на дроновете и пруснатите отломки от тях на територията на Кремъл. Москва определя случая като „планирана терористична акция и покушение срещу президента на Руската федерация, извършени в навечерието на Деня на победата, парада за 9 май, на който е предвидено да присъстват и чуждестранни гости„. „Руската страна си запазва правото да предприеме ответни мерки, където и когато намери за добре“, предупреждават от Кремъл.

Припомняме, че украинският бизнесмен Володимир Яценко обяви конкурс за производители на дронове в началото на април. Той обеща 20 милиона гривни (повече от половин милион долара) на екипа, чийто дрон ще може да кацне на Червения площад в Москва на 9 май. 

По-рано украинските медии и социалните мрежи разпространиха кратко видео, което уж изобразява кадри от Червения площад, направени от украински дрон. Автентичността на това видео не е установена.

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Слави Трифонов за катастрофата с Петков: Като какъв е бил в кола на НСО?

Съпредседателят на ПП също коментира инцидента по-рано

КС отказа да отмени прекратяването на концесията на Лукойл за „Росенец“

Конституционният съд единодушно отхвърли искането на президента Румен Радев...

Хакнаха деловодната система за документооборот на СОС

В момента се работи по възстановяване на услугата и данните

Прокуратурата отказва да разследва заплахите към майката на Даная

Прокуратурата отказва да образува досъдебно производство за заплахите, отправени...

Столична община временно променя движението за измиване на пътни участъци

Столична община въвежда временна организация на движението за измиване...

Съдът постанови да се прекрати промяната на движението в центъра на София

Административен съд София - град постанови да бъдат безусловно...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

В Турция затягат коланите и ограничават публичните разходи

Турция ще ограничи публичните разходи и ще повиши ефективността...

Недоволството срещу реформите на Милей в Аржентина не стихва

Не стихва недоволството срещу реформите на президента Хавиер Милей...

Разлив на живак вдигна на крак полицията и пожарната в Перник

Разлив на живак вдигна на крак полицията и пожарната...

САЩ призна, че Израел може и да е в нарушение на международното право

Администрацията на Байдън в петък призна, че използването на...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg