https://www.gerb.bg/bg

Стар видеоклип отприщи спекулации за Пригожин – предвещал е смъртта си или е жив?

Снимка: EPA/STRINGER

40-секунден видеоклип от старо интервю, в което лидерът на руските наемници Евгений Пригожин заявява, че би предпочел да бъде убит, отколкото да излъже страната си, и споменава самолет, разпадащ се в небето, отприщи редица теории в интернет пространството относно предполагаемата му смърт, съобщава „Ройтерс“.

Руските авиационни власти обявиха, че шефът на ЧВК „Вагнер“ е пътувал в частен самолет, който в сряда се разби северозападно от Москва – точно два месеца, след като Пригожин извърши неуспешен бунт срещу руското военно ръководство. Кремъл отхвърли предположенията на Запада, че той е бил убит по руска заповед, като „абсолютна лъжа„.

В клипа – откъс от интервю, първоначално публикувано на 29 април с руския военен блогър Семьон Пегов, Пригожин заявява, че Русия е на ръба на катастрофа, тъй като Министерството на отбраната постепенно е изхвърлило хората, които говорят истината и отказват да се съобразят с висшето ръководство.

Днес достигнахме точката на кипене„, посочва той в клипа, публикуван в „Сива зона“ – каналът на „Вагнер“ в „Телеграм“.

Защо говоря толкова честно ли? Защото нямам право (да лъжа – б.р.) пред хората, които ще живеят в тази държава. Сега ги лъжат. По-добре ме убийте„.

Той добавя: „Няма да лъжа, трябва да кажа честно, че Русия е на ръба на катастрофа. И ако този механизъм не се регулира днес, то тогава самолетът ще се разпадне във въздуха„.

Стотици коментари бяха публикувани в „Сива зона“ в рамките на няколко часа.

Но той е знаел„, пише един от потребителите.

Появиха се и спекулации, че Пригожин е жив.

Eдин от коментарите гласи, че би било страхотно, ако Пригожин и Сергей Суровикин – бившият главнокомандващ руската армия, за който се твърди, че е отстранен от поста командващ на военновъздушните сили в деня на авиокатастрофата, „седят в Ямайка, пият пина колада и пушат огромен джойнт“.

Някои коментари сочеха към Кремъл, като един потребител пише, че катастрофата е дело на президента Владимир Путин, добавяйки: „Трябва да си амеба, за да не разбираш това„.

Други обвиняват Франция, а трети – Украйна. В един от коментарите се твърди, че Украйна е убила Пригожин по заповед на американските специални служби „и англосаксонците“ и се добавя „неудобно е да загубим такъв герой„, на което някой отговаря с три плачещи от смях емотикона.

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Фицо помнел нападението срещу него (СНИМКИ)

Словашкият премиер Роберт Фицо си спомня обстоятелствата около покушението...

Русия унищожила 3 бази на джихадисти в Сирия

Отново посочи нарушения на западната коалиция

Слави Трифонов за катастрофата с Петков: Като какъв е бил в кола на НСО?

Съпредседателят на ПП също коментира инцидента по-рано

КС отказа да отмени прекратяването на концесията на Лукойл за „Росенец“

Конституционният съд единодушно отхвърли искането на президента Румен Радев...

Хакнаха деловодната система за документооборот на СОС

В момента се работи по възстановяване на услугата и данните

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Британската икономика изплува от рецесията

Икономиката на Великобритания нарасна с най-бързия си темп от...

Осуетиха опит за нелегално пренасяне на 14 000 кутии цигари през Дунав мост – Видин

Митнически служители на ГКПП Дунав мост - Видин осуетиха...

Северно сияние озари Румъния

В нощта на петък срещу събота, Румъния стана свидетел...

Клетвата на новия президент на РСМ разпали стария конфликт с Гърция

Гордана Силяновска-Давкова положи клетва като първата жена президент на...

Изгоряха четири камиона на пристанището в Солун

Пожар е унищожил четири камиона на пристанището в град...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg