Реклама

https://www.gerb.bg/bg

САЩ отричат участие в офанзивни операции и не коментират атаката на Израел

Снимка: EPA/MALTON DIBRA

Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън многократно отказа да потвърди съобщената израелска атака срещу Иран, съобщава „Ройтерс“.

Вместо това той подчерта, че Вашингтон не е участвал в никакви офанзивни операции и се е ангажирал с деескалацията на напрежението в региона.

Няма да коментирам това, само ще кажа, че Съединените щати не са участвали в никакви офанзивни операции„, заяви Блинкън на пресконференция след срещата на външните министри на Г-7 на италианския остров Капри.

Това, върху което сме фокусирани, върху което се фокусира Г-7 – то е отразено в нашето изявление и в нашия разговор – е работата ни за деескалация на напрежението, за деескалация против всякакви потенциални конфликти„, изтъкна той.

Американският първи дипломат повтори същия отговор – почти дословно, когато беше попитан по въпроса няколко пъти на пресконференцията.

На отделна пресконференция малко по-рано италианският външен министър Антонио Таяни заяви, че Съединените щати са били „информирани в последния момент“, но не даде повече подробности.

Експлозии отекнаха над иранския град Исфахан рано тази сутрин. Източници заявиха, че става въпрос за израелска атака, но Техеран омаловажи инцидента и посочи, че няма планове за отмъщение – отговор, който изглежда беше насочен към предотвратяване на война в целия регион.

Израел не е коментирал случилото се. От дни се твърдеше, че Тел Авив планира да отвърне на Иран за ударите в събота – първата директна атака срещу Израел от Техеран от десетилетия на война в сянка, която ескалира в целия Близък изток по време на шестмесечните боеве в Газа.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Фермери искат гаранционен фонд за преодоляване на загубите при бедствия

Създаване на гаранционен фонд в подкрепа на земеделските стопани...

48 души вече са жертвите след срутването на магистрала в Южен Китай

Броят на загиналите се увеличи до 48, а спасителните...

Тръмп: Париж и Лондон са неразпознаваеми!

Лондон и Париж са "отворили вратите си за джихада",...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

The Insider: Взривовете в Чехия, отравянето на Гебрев и една къща за гости в Халкидики

Подразделение 29155 на руското военно разузнаване ГРУ е руски отряд...

ЕК отпуска допълнителни 68 млн. евро хуманитарна помощ за палестинците

Европейската комисия отпусна допълнителни 68 милиона евро под формата...

Путин разкри: Първата ми визита в чужбина ще е в Китай

Руският президент Владимир Путин обяви в четвъртък намерението си да...

Олимпийският огън потегли към Париж

Олимпийският огън за игрите в Париж отплава за Франция...

Мъж преби балдъзата си в Благоевград

Насилникът държал съпругата си и детето им под ключ

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img