Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Руска подлога! Наглеца Костадинов опита да изгони неудобни медии от пресконференция на проруската партия „Възраждане“ (СНИМКИ/ВИДЕО)

Лидерът на проруската партия „Възраждане“ Костадин Костадинов опита да изгони неудобни медии от пресконференция в БТА. Лидерът на “Възраждане” заяви, че не желае да дава пресконференция в присъствието на журналисти от “Дневник”, “Клуб Z” и Mediapool защото това според него не са български медии и “обслужват чужди интереси”.

Принципите и честта ни не позволява да общуваме с подобни жълто-кафяви отходни канали на Американското посолство“, добави той.

След като няколко минути той настояваше репортерката на медията да напусне залата за пресконференции, Костадинов попита дали домакините от БТА няма да “съдействат” – вероятно очаквайки тя да бъде изгонена с охрана. Уви, това не се случи и лидерът на “Възраждане” прекрати пресконференцията, без да отговори на нито един въпрос и без дори да направи обещаното изявление.

След като поставеното условие на Костадинов не бе удовлетворено, пресконференцията беше прекратена още преди реалното ѝ начало. След напускането на залата беше даден импровизиран брифинг. В него председателят на “Възраждане” начерта основните цели на партията в 48-ото Народно събрание.

Единственият мандат, който „Възраждане“ ще подкрепи, е мандатът на „Възраждане“. Ние имаме готов състав на кабинет“, подчерта той.

Преговорният екип много ме развесели. Ще започнем разговори с всички сили в парламента за влизането на България в еврозоната. Това ще унищожи държавата и икономиката”, допълни Костадинов и уточни, че ако няма кабинет се отива на нови избори.

КОМЕНТАРЪТ НА NEWS24:

Снимка: БГНЕС

Крайно неприемливо е народен представител да дели хората и да лепи етикети на определени медии, само защото не харесва съдържанието им. Явно Костадин Костадинов върви по пътя на Бойко Борисов, който нарича журналистите “мисирки” и на Волен Сидеров, който е влизал и във физически сблъсъци с журналисти. Това не просто е вредно за медиите. Това е вредно поведение за цялото общество.

Костадинов определя българска медия, собственост на българско юридическо лице, като “чуждестранен агент”. Интересно как би приел присъствието на журналисти от ВВС или ZDF на пресконференция? Дали и към тях би подходил по този начин?

Някои вероятно го аплодират за това поведение. Но истината е, че всички ние като общество допускаме подобно поведение да се толерира. Политици обиждат и гонят журналисти, нарушавайки редица български и международни закони и директиви. Политици дават “брифинг” от диван, джип или в зала, но само пред одобрени от тях медии, вероятно и с написани и одобрени предварително въпроси. Така цялата картина се изкривява. Няма кой да зададе неудобните въпроси. Няма и кой да им отговори.

А ето и част от въпросите, чиито отговори нямаше как да чуем:

Ще продължи ли “Възраждане” да гласува с ГЕРБ и ДПС по основни теми, както до момента?

Би ли участвала партията в коалиция с други, получили доверие на изборите, въпреки предизборните си заявки и обещания?

По какъв начин е изразходвана субсидията на партията при последните избори?

Как се отчитат “безотчетните” пари на депутатите на партията за гориво, кафе и храна, за които Елена Гунчева твърди, че са отивали лично при лидера на партията?

Снимка: БГНЕС
spot_img

Реклама

spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

Колумбия скъсва отношения с Израел заради Газа

Колумбия къса дипломатическите си отношения с Израел заради действията му...

59-годишен донор спаси 2 живота

Трансплантация на бъбрек даде шанс за втори живот на...

Латвия: Украйна получи вече оръжие с разрешение да се цели в Русия

Украйна вече получава от някои партньори западни оръжия с...

Транспортна стачка парализира Гърция за 1 май

Стотици гръцки транспортни работници протестираха в столицата Атина в...

Продължава евакуацията заради изригването на вулкан в Индонезия

Стотици жители на индонезийския остров Тагуланданг чакаха на пристанището...

„Ислямска държава“ пое отговорност за атентата в Афганистан

Групировката "Ислямска държава" (ДАЕШ) пое отговорност за смъртоносната стрелба...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Шефът на ОП „Гробищни паркове“ в София няма да подаде оставка

Директорът на общинското предприятие "Гробищни паркове" в София Румен...

Президентът наложи вето върху промените в Закона за насърчаване на инвестициите

Президентът Румен Радев наложи вето върху промените в Закона...

Попълниха Управителния съвет на АПИ

Инж. Венцислав Атанасов е назначен за член на Управителния...

Португалското правителство отказва да плаща репарации за колониалните престъпления

Правителството на Португалия отказа да изплащането на репарации за...

„Ислямска държава“ пое отговорност за атентата в Афганистан

Групировката "Ислямска държава" (ДАЕШ) пое отговорност за смъртоносната стрелба...

Руските власти твърдят, че са превзели село Новобахмутивка в Донецка област

Руското министерство на отбраната съобщи, че неговите сили са...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img