Русия се отказва да председателства ЮНЕСКО

Екип на News24sofia.eu
Views 2820
0 0
Снимка: EPA / Информационна агенция News24sofia.eu

Постоянният представител на Русия в ЮНЕСКО Александър Кузнецов освободи поста на председател на Комитета за световно наследство на организацията на ООН, съобщава „ТАСС“, позовавайки се на „Франс Прес“.

Според Кузнецов мисията му като пратеник на Русия в ЮНЕСКО е изпълнена и счита за невъзможно да остане на длъжността си в 45-тата сесия на комитета. Това посочва той в писмо до членовете на комисията в организацията.

По правилата на ЮНЕСКО следващият председател на комитета се назначава от страната, следваща, в случая Русия, по азбучен ред на английски език.

Съответно Александър Кузнецов ще бъде наследен от представител на Саудитска Арабия, която до няколко дни трябва да потвърди дали е съгласна и да назначи нов председател.

Това лято трябваше да се проведе 45-ата сесия на Комитета за световно наследство на ЮНЕСКО в руския град Казан, но бе отложена за неопределен период от време.

До седмици би трябвало да бъде свикана извънредна сесия, на която да се договорят датата и мястото на следващата сесия, която най-рано може да се организира през първата половина на 2023 г., посочва „Франс Прес“.

Контакти и информация за автора:

Екип на News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

България трябвало да избере начина на гласуване по света - с хартия

Вчера беше направен сериозен пробив към решаване на проблема с промените в Изборния кодекс, беше направен и сериозен пробив към съставяне на правителство. Това заяви пред БНТ изборният експерт проф. Михаил Константинов. По негови думи се отива към балансирано и справедливо решение. Ще се върне смесеното гласуване по избор, както […]