https://www.gerb.bg/bg

Русия: САЩ подготвят кибератака за президентските избори

Снимка: Wikipedia

Службата за външно разузнаване на президента Владимир Путин обвини в понеделник Съединените щати, че се опитват да се намесят в президентските избори в Русия и каза, че Вашингтон дори има планове да започне кибератака срещу системата за онлайн гласуване, предава „Ройтерс“.

Путин, за когото е почти сигурно, че ще спечели президентските избори на 15-17 март, предупреди Запада, че всякакви опити на чужди сили да се намесят в гласуването ще се считат за акт на агресия.

Руската служба за външно разузнаване SVR заяви в изявление, че има информация, че администрацията на президента на САЩ Джо Байдън има намерения да се намеси в изборите, съобщиха държавните медии.

Според информация, получена от Службата за външно разузнаване на Руската федерация, администрацията на Джо Байдън е поставила задача пред американските неправителствени организации да постигнат намаляване на избирателната активност„, се казва в съобщението на SVR.

С участието на водещи американски специалисти по информационни технологии се планира да се извършат кибератаки срещу системата за дистанционно електронно гласуване, което ще направи невъзможно преброяването на гласовете на значителна част от руските избиратели„, каза SVR.

СВР, основният наследник на Първа дирекция на чуждестранната шпионска служба на КГБ, не представи никакви доказателства за своите твърдения. Нямаше реакция от страна на Вашингтон.

Западът представя Путин като диктатор, военнопрестъпник и убиец, който доведе Русия до заграбване на земя в имперски стил, което отслаби Русия и изкова украинската държавност, като същевременно обедини Запада и възложи на НАТО мисия след Студената война.

Путин разглежда войната в Украйна като екзистенциална битка между една „свещена“ руска цивилизация и един арогантен Запад, който според него е в културен, политически и икономически упадък и който се стреми да унижи Русия след падането на Съветския съюз.

Миналата седмица Кремъл заяви, че Русия няма да се намеси в президентските избори в САЩ през ноември и отхвърли американските констатации, че Москва е организирала кампании, за да повлияе както на президентските избори в САЩ през 2016 г., както и през 2020 г.

Путин се отказа от поредица от иронични забележки относно изборите в САЩ, като каза, че предпочита Джо Байдън за следващ президент на САЩ пред Доналд Тръмп.

spot_img
spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

САЩ може да спре още оръжейни доставки за Израел при нахлуване в Рафах

Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън защити решението да...

Най-малко 28 души са загинали при наводнения и свлачища в Индонезия

Проливен дъжд предизвика наводнения и свлачища в индонезийската провинция...

Явор Божанков: Децата са помислили оръжието за играчка

По-рано днес излязоха информации, че дете е простреляло друго дете с боен пистолет на частно парти в Арбанаси

Извънредно в News24sofia.eu! Дете е простреляло друго дете на частно парти в Арбанаси

На тържеството са присъствали бизнесмени, общинари и депутати

Камерън: Забраната за износ на оръжия за Израел ще укрепи „Хамас“

Спирането на британските продажби на оръжие на Израел, ако...

Ердоган: Нетаняху би накарал и Хитлер да ревнува с „геноцидните си методи“

Израелският премиер Бенямин Нетаняху е достигнал такова ниво с...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Украински дрон пак удари рафинерия в Русия

Русия свали и украински дрон над Москва

Жандармерия и маскирани полицаи обградиха жп гарата в Горна Оряховица (ВИДЕО)

Спешна намеса на Жандармерия и маскирани полицаи се наложи...

Ким чен Ун подчерта подкрепата си за Путин по повод Деня на победата

Севернокорейският лидер Ким Чен Ун изрази "твърда подкрепа и...

Лек ръст бележи строителството през март

Индексът на продукцията в сектор "Строителство" през март 2024...

ВМРО-ДПМНЕ и СДСМ остават на различни позиции за българите в Конституцията

Двамата претенденти за поста президент на Северна Македония -...

Бившата депутатка от ПП-ДБ Петя Ставрева почина на 47 години

Пловдивчанката бе и председател на ПП "Обединени земеделци"

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg
https://www.gerb.bg/bg