https://www.gerb.bg/bg

Румен Радев за 2024 г.: Имаме нужда от единение и лидерство (ВИДЕО)

В новогодишното си обръщение президентът Румен Радев пожела здраве и благоденствие на всички българи, а 2024 година да е мирна и по-благополучна.

Имаме нужда от единение и лидерство, което да укрепи държавността, суверенитета и законността„, подчертава държавният глава.

Не можем да се развиваме като свободна европейска демокрация с амнезия и политическо лицемерие, с корупция и безнаказаност, с цензура и апатия, с разграждане на националния суверенитет и отказ от достойнство„, заяви държавният глава.

Нека Новата година донесе здраве и благоденствие във всеки български дом!„, посочи в новогодишното си обръщение президентът Румен Радев и добави, че 2024-та година ще донесе нови възможности и надежди:

Ето и цялото обръщение на държавния глава за новата 2024-та:

„Скъпи съотечественици,

Минути ни делят от Новата 2024-а година. Тя ще донесе нови възможности и надежди, ще ни изправи пред важни решения – за нас, за близките ни, за България.

Заедно с целия свят, ние българите, си пожелаваме новата година да е мирна и по-благополучна от тази, която изпращаме – разломна и разпъната между съзиданието и тревогата, че стрелките на историята се връщат назад. Година на ожесточаващи се военни конфликти, обезценяване на човешкия живот, на кризи и икономическа несигурност, засегнала всеки български дом, на безпрецедентен срив на доверието в държавността.

Затова не трябва да забравяме, че благоденствието на една нация се измерва най-вече с нейните морални устои, просветеност и кураж, без които е невъзможно и материалното благополучие. Възходът на България е невъзможен в атмосфера на разделение и война с националните символи и историческата памет.

Не можем да се развиваме като свободна европейска демокрация с амнезия и политическо лицемерие, с корупция и безнаказаност, с цензура и апатия, с разграждане на националния суверенитет и отказ от достойнство.

Имаме нужда от единение и лидерство, което да укрепи държавността, суверенитета и законността; да съхрани мира и гарантира сигурността на всеки български гражданин; да издигне образованието, науката и културата в истински приоритет; да поеме необратимо към утрешния ден, към европейското ни бъдеще, към модернизация и ускорен растеж на икономиката и доходите.

В своята хилядолетна история народът ни е надмогвал всякакви изпитания, винаги е намирал пътя към свободата и напредъка, оставил е ярък отпечатък в културното развитие на Европа и пример за просветена държавност. Заедно имаме силите да се справим и с днешните предизвикателства, да сме по-амбициозни, да мечтаем по-смело, да постигаме повече.

Скъпи сънародници,

Сгрявани от топлината на домашния уют и обичта на близките, в светлите коледни и новогодишни празници си припомняме, че невидимите мостове на духа и добротата са по-трайни от съградените с човешка ръка. Нашият народ винаги е следвал верния път – този на човечността, съпричастността и взаимното уважение. Докато пълним чашите, нека не забравяме онези, които разчитат на нашата подкрепа. Да отдадем дължимото и на дежурните екипи, които посрещат празника на работното си място и на своя пост.

Макар и различни по възраст, поприще и убеждения, където и по света да се намираме, винаги ще ни свързва невидимата нишка на българския дух, националните ни празници и традиции, родният трибагреник – символ на нашето единение и суверенитет и надеждата за просперираща и достойна България.

Нашите корени, нашият дом и нашата отговорност остават тук. Под блясъка на празничните фойерверки нека си пожелаем да направим така, че децата на България да не търсят щастието някъде далеч, а да го откриват в Родината, която да гарантира правата им и да им отваря възможности да разгърнат таланта си. Да бъдем достойни за България, в която следващите поколения ще могат да живеят пълноценно и спокойно.

Нека Новата година донесе здраве и благоденствие във всеки български дом!

Да ни е честита Новата 2024 година!“

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Още от рубриката

Само в News24sofia.eu! Младеж от ромски произход продава онлайн полицейски униформи (СНИМКИ)

Младеж от ромски произход продава онлайн полицейски униформи, алармира...

Задържаха контрабандни плюшени покемони

10000 контрабандни покемона задържаха на Митнически пункт Оряхово. Димитър Каменов,...

Военна прокуратура води разследването на катастрофата с НСО

Тепърва ще се установява скоростта на автомобилите

Големи френски полицейски подкрепления се разполагат в Нова Каледония

Подкрепления на френската полиция започнаха да пристигат в Нова...

Барикадиралият се в Пловдив бивш полицай се предаде

Барикадиралият се късно в четвъртък дома си в Пловдив...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Мицотакис не закъсня с отговора си на провокацията на новия президент на РСМ

Гръцкият министър-председател Кириакос Мицотакис не закъсня с реакцията си...

Шестима показали антируски банери от балкона на бивше руско консулство в Лайпциг

Шестима германци са показали антируски банери от балкона на...

Правителството изплати 5000 евро на млада футболистка, лишена от право да се състезава

Българското правителство одобри едностранна декларация за изплащане на обезщетение от...

Моторист без книжка се заби в трактор край Кнежа с мотор без номер

36-годишен мъж без книжка е катастрофирал вчера с нерегистриран...

Евтим Милошев: България има нужда от редовни правителства

България има нужда да се управлява от редовни правителства,...

Украйна ударно внася ток от пет европейски страни

Украйна планира рекорден внос на електроенергия от пет европейски...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg