Работници от ТЕЦ-Марица 3 протестират в София

„Не убивайте енергетиката“!

Views 2543
0 0

Репортер по темата: Таня Манолова, NEWS24sofia.eu

Работници от ТЕЦ-Марица 3 пристигнаха в София, за да протестират, информира Агенция „Пик“. Те настояват да бъде разрешено на електроцентралата да възобнови дейността си.

Протеста блокира движението в част от центъра на столицата.

Демонстрантите издигнаха плакати с надписи „Днес зелен режим, утре режим на тока„, „Не убивайте енергетиката„, „Зелена операция ликвидира българската енергетика„. Днешната акция е под наслов „Не убивайте българската енергетика! Съхранете българската енергийна независимост!“.

Информационна агенция News24sofia.eu научи, че от Лъвов мост служителите на ТЕЦ-а ще преминат през екоминистерството, а оттам ще стигнат до Министерски съвет и по-късно до Народното събрание.

Припомняме, че недоволството на енергитиците бе породено от решението на РИОСВ Хасково да затвори ТЕЦ-Марица 3 заради превишаване на нормите на серен диоксид. Протест в София трябваше да се състои и миналия четвъртък. По думите на екоминистъра Борислав Сандов протеста е бил отменен, заради установени нарушения при организацията.

/снимка архив ИА News24sofia.eu

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Таня Манолова

editor
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Нинова освободи и.д. главния секретар на икономическото министерство Йордан Татарски

Министърът на икономиката и индустрията Корнелия Нинова освободи изпълняващия длъжността главен секретар Йордан Татарски, съобщиха от Министерския съвет. Мотивите за освобождаването са сигнали на граждани до министър-председателя Кирил Петков, Главния инспекторат на Министерския съвет, Изпълнителна агенция „Главна инспекция по труда“, Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно

Read More »