https://www.gerb.bg/bg

Пускат нова довеждаща линия на градския транспорт до метрото в София

Снимка: архив БГНЕС

От днес тръгва петата довеждаща линия на градския транспорт до метрото в София, съобщава БТА.

Линия № 805 с малки електрически автобуси свърза кв. „Студентски град“ с „Малинова долина“, както и кв. „Витоша“ с метростанция „Витоша“.

Столичният кмет Йорданка Фандъкова подчерта, че това е изключително важен проект, започнал с „Манастирски ливади“, след това с „Горна баня“, „Карпузица“, „Овча купел“, а сега и със „Студентски град“. Неговата цел е да има по-добро обслужване в кварталите с най-голямо натоварване.

Линията с общ пробег 11 км включва 18 спирки по желание и 15 постоянни спирки. Автобусите се движат на интервал от 12-13 минути и засега ще работят само в делничните дни от 5:50 часа до 22:45 часа.

Линията се обслужва от четири електробуса с вместимост 22 души.

Фандъкова посочи, че от сутринта над 50 души са ползвали автобусите, които спират на спирките на градския транспорт, както и по заявка с махване на ръка от гражданите. Тя обясни, че чрез специално разработено мобилно приложение BUSINN ще се предлага възможно най-удобна точка за качване и слизане. То ще показва точното местоположение на бусчето по маршрута и ще предоставя информация за времето на пристигане до съответна заявена точка.

Фандъкова заяви, че маршрутът на довеждащия транспорт е определен в партньорство с инициативните комитети на кварталите. Според нея проектът ще допринесе за увеличаването на пътниците в градския транспорт и за намаляване на автомобилите.

Следващият кмет има задачата да разшири довеждащия транспорт и в кварталите „Младост“, „Овча купел“ и „Люлин“, посочи Фандъкова.

Приложението вече работи за останалите линии, а за тази ще започне работа следващата седмица, тъй като отново ще има нужда тестването му в реални условия на движение по линията.

Първата линия № 801 се движи в кв. „Манастирски ливади – изток и запад“ и „Павлово – Бъкстон“ и прави връзка с метростанция „Красно село“. Три линии № 802, 803, 804 на довеждащия транспорт пък свързват кв. „Горна баня“, „Карпузица“, вилната зона с метростанция „Горна баня“.

spot_img
spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Баба от Петрич се озова в болница след кавга с друга баба

Възрастна жена от Петрич се озова в болница след...

ЕС ограничава със закон въглеродните емисии от камионите

Страните от Европейския съюз дадоха окончателното си одобрение в...

„Мис Силикон“ Анна-Мария Чернева: Не мечтая за дете. Готова съм за още силикон в гърдите (ВИДЕО)

https://www.youtube.com/watch?v=rwdM2LK7vQs&pp=ygUIbmV3czI0LTc%3D Тя е водеща, тя е и танцьор и носител...

Украйна ударно внася ток от пет европейски страни

Украйна планира рекорден внос на електроенергия от пет европейски...

Синдикатът на железничарите поиска оставката на ръководството на НКЖИ

Синдикатът на железничарите в България призова ръководството на компанията...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Сингапур спира обучението на F-16 след инцидент

Министерството на отбраната на Сингапур временно преустановява обучението на своя...

Швейцария спечели конкурса за песен на Евровизия (СНИМКИ)

Швейцария спечели в събота конкурса за песен на Евровизия...

Задържан стреля по полицаи в участък в Париж

Мъж стреля и рани двама полицаи във френската столица...

Прокуратурата проверява взети ли са мерки срещу улични животни в Плевен

Окръжна прокуратура - Плевен се самосезира във връзка с...

Байдън разпореди помощ от 400 млн. долара за Украйна

Президентът на САЩ Джо Байдън е наредил да бъде...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg
https://www.gerb.bg/bg