Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Полицаите протестират на професионалния си празник

Навръх професионалния си празник – 8 ноември, полицаите излизат на протест, съобщи БНР. Те искат 30-процентно увеличение на заплатите в системата на МВР.

Преди дни имаше преговори между различните синдикати в министерството и ръководството на ведомството. В разговорите участва и премиерът Бойко Борисов. От тях стана ясно, че заплатите на служителите на МВР ще бъдат увеличени с 15% от 2021 г., което не удовлетворява служителите на реда. Протестът е организиран от Синдикалната федерация на служителите в МВР, защото имаше постановление на Министерския съвет за 30-процентно увеличение на заплатите на администраторите в 28 района на страната.

Един от синдикатите организира протест в София, в градинката до църквата „Св. Седмочисленици“. След това се предвижда и шествие до сградите на Министерството на финансите и на парламента.

„Съгласете се, че на фона на тези до 30 процента, за които става дума в постановлението, едни 10 процента за нас звучат наистина малко обидно“, заяви Валентин Попов от Синдикалната федерация на служителите в МВР.

От своя страна вътрешният министър Христо Терзийски каза, че се води добър диалог със служителите, от които имало различни искания.

Премиерът поздрави полицаите и им благодари, че заедно с лекарите са нашата най-силна опора. „Преживяха и изтърпяха много. Винаги бяха на първа линия срещу вируса, където рискът е най-голям. Далеч от дома и семейството. Но дори и за миг не отстъпиха. Дори когато бяха атакувани от провокатори. Пожелавам им здраве и сили, за да продължим заедно да се борим срещу престъпността и контрабандата. Полицаите имат моето огромно уважение и ангажимент непрекъснато да подобряваме условията им за работа“, написа Борисов във Фейсбук.

Според лидера на БСП Корнелия Нинова исканията на полицаите са основателни. „Обществото ни има нужда от вашата непоколебимост в борбата с престъпността, корупцията и несправедливостта. Заслужавате достойно заплащане и по-добри условия за работа. Пожелавам ви здраве и сили“, каза Нинова.

Президентът Румен Радев също поздрави българските полицаи по случай професионалния им празник. Той им пожела воля и кураж да бъдат истинска опора на обществото и силен съюзник в борбата с престъпността.

„Изпълнявайте своя нелек дълг пред обществото и държавата с чест и достойнство, като защитавате и издигате авторитета на българската полиция“, заяви Румен Радев. Той пожела българските полицаи да не губят стремежа си към професионално развитие и успешно да се справят с предизвикателствата в своята работа в подкрепа на гражданите и обществото.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Колумбия скъсва отношения с Израел заради Газа

Колумбия къса дипломатическите си отношения с Израел заради действията му...

59-годишен донор спаси 2 живота

Трансплантация на бъбрек даде шанс за втори живот на...

Латвия: Украйна получи вече оръжие с разрешение да се цели в Русия

Украйна вече получава от някои партньори западни оръжия с...

Транспортна стачка парализира Гърция за 1 май

Стотици гръцки транспортни работници протестираха в столицата Атина в...

Продължава евакуацията заради изригването на вулкан в Индонезия

Стотици жители на индонезийския остров Тагуланданг чакаха на пристанището...

„Ислямска държава“ пое отговорност за атентата в Афганистан

Групировката "Ислямска държава" (ДАЕШ) пое отговорност за смъртоносната стрелба...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Евтим Милошев вижда предимство да е министър в правителство сираче

България има много по-голям потенциал в туризма. Това заяви...

Групата на ПП-ДБ в Общинския съвет в Плевен се разпуска

Тримата членове на коалицията стават независими

Русия превзе село Семьоновка в Донецка област

Руското министерство на отбраната съобщи, че руските военни са...

Мегапроект за добив на газ в Румъния застрашава и родното Черноморие?

"Грийнпийс" - България алармира за опасен газов проект в...

ВМЗ – Сопот отчете рекордни приходи за 2023 г.

Печалбата на оръжейната компания е 828 млн. лв

Училища и колежи затвориха заради високите температури в Бангладеш

Високите температури принудиха властите в Бангладеш да затворят училищата...

Откриха корозирала авиобомба край София (СНИМКА)

Боеприпасът е унищожен от военнослужещи

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img