https://www.gerb.bg/bg

Петър Волгин убеден, че Пеевски го цензурира

Петър Волгин, снимка: (архив) БГНЕС

По БНР няма да бъде излъчено интервюто с руската посланичка у нас Елеонора Митрофанова, както бе планирано за днес. Това стана ясно от фейсбук публикация на радиоводещия Петър Волгин.

Програмният съвет на Българското национално радио е забранил излъчването.

След публикуване на програмата за събота на „Политически некоректно“ с името на Елеонора Митрофанова последва силна обществена реакция. Такава дойде и с позиция на украинското посолство у нас.

От БНР потвърдиха, че интервюто е било записано вчера, петък, и няма да бъде излъчвано на живо. Това е направено поради опасения от протести и демонстрации.

Според радиоводещия обаче не личността и ролята на Митрофанова и страната, която представлява тя, е водеща в решението за сваляне от ефир на интервюто. Според него намесата на председателя на ПГ на ДПС Делян Пеевски е решаващ и водещ фактор за това.

Делян Пеевски възрази срещу участието на посланик Елеонора Митрофанова по Националното радио. Програмният съвет на БНР забрани излъчването на интервюто с нея. Казаха ръководителите, че между двете неща нямало връзка. Вие как мислите?“, пише тази сутрин Волгин.

Председателят на ПГ на ДПС действително разпространи своя позиция по повод изявата на Елеонора Митрофанова.

И посолството на Руската федерация у нас изразява разочарованието си от свалянето на интервюто на посланика Елеонора Митрофанова.

На фона на разговорите за демокрация, свобода на словото и свобода на изразяване на собственото мнение решението на БНР – очевидно, взето не без натиск отвън – предизвиква само недоумение и разочарование„, се казва в позиция на фейсбук страницата на посолството у нас.

Изказва се и убеденост, че колкото по-силна е цензурата, толкова по-голямо ще е търсенето на алтернативно мнение и истина за случващото се в Русия и света.

Вчера Петър Волгин коментира позицията на Делян Пеевски далеч по-снизходително, но в типичния си стил, след като обяви, че украинският посланик Олеся Олешчук е отказала категорично покана да му гостува.

А сега за господин Пеевски. Струва ми се, че общувайки постоянно с господата Христо Иванов, Кирил Петков и Бойко Борисов, той доста се е объркал. Понеже тези господа явно изпълняват всичките му капризи, сега е решил, че всички български граждани трябва да правят същото. Ами не, г-н Пеевски, много, ама много силно бъркате. ПП, ДБ и ГЕРБ може да са ви бащиния, може да ви следват като кученца с подвити опашки, но БНР със сигурност не влиза в това стадо. Нито депутат, нито министър, нито премиер може да разпорежда на Националното радио какво да излъчва и какво не. За това какво ще се излъчва по радиото решават работещите в него. И накрай съвсем приятелски съвет Ви давам, г-н Пеевски. Можете да продължавате да се гаврите колкото си искате с вашите коалиционни партньори. Но не правете повече грешката да се опитвате да се правите на началник в Радиото. Всеки, който е поел по този път, после горко се е каял за действията си.“

spot_img
spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

Тихомълком оправдаха Мартин Джито и майка му Мила Универсалната за дрога и поръчкови убийства

Синът на бившия шеф на митниците Христо Кулишев, е единственият осъден от бандата

Синът на Илия Павлов спечелил 600 милиона евро

Синът на Илия Павлов – Илия-Калоян Илиев Павлов, спечели...

Хиляди грузинци с европейски знамена срещу закона за чуждестранните агенти

Няколко хиляди грузинци и днес излязоха по улиците в...

Финалът на Евровизия ще е без един от фаворитите

Нидерландският изпълнител Йост Клайн, който бе и един от...

Още едно дете е прието в болница след хранително отравяне в Сливен

В детското отделение на МБАЛ "Д-р Иван Селимински" в...

Нова полева болница заработи в Газа

Израелските военни съобщиха в събота, че в централната част...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Лондон: Русия направи ракетите АС-23 по-смъртоносни, но скъси обхвата им

Далекобойната авиация на Русия направи своята ракета АС-23 по-смъртоносна, като я оборудва...

Сърбия подписа споразумение за свободна търговия с Китай

Днес Китай и Сърбия се споразумяха да следват "споделено бъдеще",...

Недоволството срещу реформите на Милей в Аржентина не стихва

Не стихва недоволството срещу реформите на президента Хавиер Милей...

ВМРО-ДПМНЕ и СДСМ остават на различни позиции за българите в Конституцията

Двамата претенденти за поста президент на Северна Македония -...

На Капитан Андреево задържаха 9 контрабандни надуваеми лодки за превоз на мигранти

Митнически служители задържаха 9 контрабандни надуваеми лодки, предназначени за...

Зеленски уволни ръководителя на държавната охрана

Украинският президент Володимир Зеленски освободи Сергей Руд от поста ръководител...

Новият затвор в Самораново остави селото без вода

Дупнишкото село Самораново вече два дни се сблъсква със...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg
https://www.gerb.bg/bg