Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Пътищата към Белия дом

Президентът на САЩ Доналд Тръмп и кандидатът на демократите Джо Байдън все още имат път към Белия дом, но бившият вицепрезидент има повече възможности и изглежда се представя по-силно.

https://news24sofia.eu/2020/11/06/bitkata-za-beliia-dom-na-jivo-v-news24sofia-eu-tv/

Байдън води с 264 електорални гласа (включително Аризона) срещу 214 гласа в Избирателната колегия при необходими 270 за победа на едни от най-оспорваните президентски избори в историята на САЩ. В сряда бившият вицепрезидент постигна ключови победи в Мичиган и Уисконсин, а Тръмп само взе един глас в Мейн. Все още не е обявен победител, но почти е 100% сигурно, че американският лидер печели Аляска и общо събира 217 гласа.

Все още се чакат резултатите от Невада (Байдън има преднина от 11 400 гласа), Северна Каролина (Тръмп води със 76 000 гласа), Джорджия (президентът има преднина от 1267 гласа) и Пенсилвания (Тръмп води с 22 576 гласа). В сряда АП обяви, че Байдън печели в Аризона. Въпреки това броенето на бюлетините продължава и Тръмп изостава само с 47 052 гласа (повечето непреброени бюлетини са в окръг Марикопа, където демократите имат силно присъствие. Там Байдън води с над 70 000 гласа).

Пътищата на Тръмп към Белия дом

Президентът на САЩ трябва да събере 53 електорални гласа, което означава Пенсилвания и останалите три щата. Но във Филаделфия и Питсбърг, Пенсилвания, има много бюлетини на демократите, пуснати по пощата, които трябва да бъдат преброени. Има голяма вероятност Тръмп да изгуби преднината си в Пенсилвания.

Пътищата на Байдън

Демократът има по-голям избор да събере още 6 електорални гласа. Единият път минава през Пенсилвания, който дава 20 гласа. Без Пенсилвания, Байдън може да спечели с Невада, където има малка преднина. Кандидатът за президент от Демократическата партия може да влезе в Белия дом и с победи в Джорджия или Северна Каролина.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Колумбия скъсва отношения с Израел заради Газа

Колумбия къса дипломатическите си отношения с Израел заради действията му...

59-годишен донор спаси 2 живота

Трансплантация на бъбрек даде шанс за втори живот на...

Латвия: Украйна получи вече оръжие с разрешение да се цели в Русия

Украйна вече получава от някои партньори западни оръжия с...

Транспортна стачка парализира Гърция за 1 май

Стотици гръцки транспортни работници протестираха в столицата Атина в...

Продължава евакуацията заради изригването на вулкан в Индонезия

Стотици жители на индонезийския остров Тагуланданг чакаха на пристанището...

„Ислямска държава“ пое отговорност за атентата в Афганистан

Групировката "Ислямска държава" (ДАЕШ) пое отговорност за смъртоносната стрелба...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Андрей Ковачев: България няма да има успех, ако правителствата се сменят през няколко месеца

Европейският парламент гласува резолюция, с която предупреждава за руска...

Групата на ПП-ДБ в Общинския съвет в Плевен се разпуска

Тримата членове на коалицията стават независими

20-годишна е заплашила с убийство майка си в София

Дъщерята е стиснала майка си за врата

Дупка в бюджета няма, уверява Асен Василев

Няма дупка в бюджета. Ако се правят разходи извън...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img