https://www.gerb.bg/bg

От ПП се надяват Варна да стане логистичен хъб за блокираните товари в Украйна

Редица регионални и национални въпроси са разгледани пресконференция на ПП „Продължаваме Промяната“ във Варна. Обсъдена е и темата за товарите за и от Украйна и превръщането на Варна в логистичен хъб, съобщиха от регионалната структура на партията.

Според изпълнителния директор на „Пристанище-Варна“ Петър Сеферов е трудно да се каже дали товари от блокираните украински пристанища са насочени към Варна. „Твърде рано е за пренасочване на големи потоци. При нас нещата стават по-бавно. Реалната картина ще стане ясна в края на май“, смята той.

Координаторът на „Продължаваме Промяната“ за варненска област Николай Стефанов обаче е на мнение, че в момента Констанца е задръстена и няма капацитет за повече товари, в пристанищата по Дунав се чака със седмици и най-естественото и близко продължение на товаропотока е Варна.

Според ПП-Варна обявените стъпки за сътрудничество от премиера Кирил Петков и президента на Украйна Зеленски след срещата им на 28 април в Киев също подкрепят тезата на Стефанов.

Той се надява, макар и да е много закъсняло, ръководството на „Пристанище-Варна“ да се подготви и да се възползва по възможно най-добрия начин от предоставилата се в момента възможност.

По думите на Николай Стефанов идеята за превръщане на съществуващите складове в магазини и музеи е в разрез с развитието на пристанищните дейности. Той счита, че не достигат складови и тилови пространства и претоварна техника.

От ПП-Варна отбелязват, че досегашният изпълнителен директор на „Пристанище-Варна“ Петър Сеферов е на този пост от седем години и отново се е кандидатирал за него. Николай Стефанов смята, че е въпрос от обществена важност как той е развил дейността на предприятието през годините и защо то изостава в сравнение с „Пристанище-Бургас“ по отношение на налични силози, инфраструктура, складове бази, а товарните норми са в пъти по-ниски.

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Хуманитарни камиони се придвижват към Газа през временния кей на САЩ

Камиони превозващи хуманитарна помощ, са започнали да се придвижат...

Лекарите обсъждат дали да транспортират Роберт Фицо до Братислава

Словашките лекари ще обсъдят възможността за транспортирането на премиера...

Северна Корея пак изстреля балистични ракети

Северна Корея изстреля множество балистични ракети с малък обсег...

Само в News24sofia.eu! Младеж от ромски произход продава онлайн полицейски униформи (ВИДЕО)

https://youtu.be/DYE1c0UPJQo Младеж от ромски произход продава онлайн полицейски униформи, алармира...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Младеж и девойка загинаха при катастрофа в Пловдив (ОБНОВЕНА)

Катастрофа с две жертви е станала около 3:30 часа...

Тихомълком оправдаха Мартин Джито и майка му Мила Универсалната за дрога и поръчкови убийства

Синът на бившия шеф на митниците Христо Кулишев, е единственият осъден от бандата

Синдикат плаши с протести заради саботаж на колективния трудов договор в здравеопазването

Работодателските организации системно отказват да участват в преговори за...

Насилник от Петричко се изправя пред Темида

Районна прокуратура - Благоевград, Териториално отделение - Петрич, привлече...

315 загинали и над 1600 ранени след наводненията в Афганистан

Най-малко 315 са вече загиналите и повече от 1600...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg