https://www.gerb.bg/bg

Осем полицаи са ранени в сблъсъците пред кметството в Белград

Снимка: EPA/ANDREJ CUKIC

Началникът на Полицейското управление в Белград Ивица Ивкович заяви днес, че по време на снощния опит за насилствено нахлуване в кметството на града са ранени осем служители на МВР и сред тях има хора със сериозни телесни повреди, един от които ще бъде опериран, съобщи Танюг.

На пресконференция Ивкович заяви, че опитите за насилствено нахлуване в кметството и нападението срещу полицията са продължили от 18:55 ч. до 21:50 ч., както и че след три часа изчакване, в 21:50 ч. е имало законова намеса на служители на МВР.

По този повод, трябва да подчертая и опровергая някои медии – полицаите не са нападали никого, а по законоустановения ред са приложени средства за принуда с цел възстановяване на нарушения обществен ред и мир, каза Ивкович.

Той допълни, че демонстрантите са използвали всякакви средства, за да атакуват служителите на МВР и показа снимки на предметите, с които протестиращи са нападнали полицаите.

Имаше факли, стълбове, камъни„, каза Ивкович.

Началникът на полицейското управление в Белград показа снимки, на които се виждат щетите, нанесени на сградата на Общинския парламент – счупени прозорци, поражения от камъни. Той подчерта, че самото появяване на служители на жандармерия е станало причина хората да се разпръснат.

По време на снощните инциденти служители на МВР са задържали 38 лица, най-голямата част от които са обвинени в призоваване към насилствена промяна на конституционния ред.

Началникът на полицията каза, че за днес са насрочени нови протести и по този повод посочи, че няма да се толерира насилие, блокади на пътища и мостове, прояви, които водят до безредици и нарушават нормалния живот на гражданите.

Полицията ще предприеме всички мерки и действия в съответствие със закона, ще задържи и преследва всички лица, които причиняват тези безредици„, подчерта Ивкович.

Министерството на вътрешните работи е готово, способно и решено да се противопостави на всички прояви на насилие и да гарантира на гражданите на Сърбия преди всичко спокойствие, лична и имуществена сигурност, заявиха от полицията в Белград.

Участниците в протеста, водени от коалицията „Сърбия срещу насилието“, се опитаха да влязат със сила в сградата на Скупщината на град Белград снощи.

spot_img
spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Нова полева болница заработи в Газа

Израелските военни съобщиха в събота, че в централната част...

Петролният завод в Башкирия спря производство след украинска атака с дрон

Руският нефтопреработвателен, нефтохимически и торов комплекс "Газпром Нефтехим Салават",...

Хамас съобщи за още един починал заложник в Газа

Палестинската групировка "Хамас" съобщи в събота, че още един от...

Руският премиер обяви промени в кабинета

Михаил Мишустин, наскоро преназначен от руската Държавна дума за...

Северно сияние озари Румъния

В нощта на петък срещу събота, Румъния стана свидетел...

Йотова загрижена за спадa в изучаването на български в чуждите университети

Вицепрезидентът Илияна Йотова призова за възстановяване на влиянието на...

Удостоверяването на машините за гласуване ще приключи в срок, уверява МЕУ

Удостоверяването на машините за гласуване ще приключи в срок....

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Русия съобщи за превземането на Очеретино

Руското министерство на отбраната съобщи за превземането на село...

Нова Конституция затвърди властта на президента на Того

Президентът на Того подписа нова Конституция, премахваща президентските избори,...

Великобритания арестува четирима с кокаин на стойност 40 милиона паунда

Четирима мъже бяха арестувани, след като кокаин на стойност...

Сърбия подписа споразумение за свободна търговия с Китай

Днес Китай и Сърбия се споразумяха да следват "споделено бъдеще",...

Арестуваха четирима, отвлекли непълнолетна в Кърджали

Арестуваха четирима, отвлекли непълнолетно момиче в Кърджали. Това съобщиха...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg
https://www.gerb.bg/bg