Облекчават кандидатстването на чужденци за работа у нас

Прочитания 1128
0 0

Кабинетът одобри проект на Постановление за изменение и допълнение на Правилника за прилагане на Закона за чужденците в България.

То произтича от измененията и допълненията на приетия ЗЧРБ.

С промените се постига съответствие с Директива 2011/98 на Европейския парламент и на Съвета от 13 декември 2011 г. за въвеждане на единна процедура за кандидатстване на граждани на трети държави за единно разрешение за пребиваване и работа на държава членка, както и въвеждане на общ набор от права на работници от трети държави, законно пребиваващи в държава членка – от подаване на заявление до неговото решаване.

От Министерския съвет припомнят, че до промяната на Закона са се подавали отделни заявления пред два самостоятелни административни органа – Агенцията по заетостта и дирекция „Миграция“ към МВР, които са вземали самостоятелни решения по тези заявления.

Измененията целят повишаване на възможностите за достъп на работна ръка на българския пазар на труда.

Контакти и информация за автора:

Редакция на News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Путин се изказа за опитите на САЩ да запазят монополно положение в света

Икономическият суверенитет на Русия се увеличава, въпреки западните санкции, а нейният отбранителен капацитет в някои отношения бил надминал много страни по света, включително САЩ. Това обяви руският президент Владимир Путин по време на ежегодната „Пряка линия“, при която той отговаря по руската държавна телевизия на подбрани от Кремъл удобни въпроси

Read More »