https://www.gerb.bg/bg

Модерна софтуерна система ще планира управлението на влаковете у нас

Снимка: архив БГНЕС

Система от най-ново поколение ще планира управлението на влаковете в страната, съобщават от Министерството на транспорта.

Системата за управление на влаковата работа (СУВР) е внедрена от Националната компания „Железопътна инфраструктура“. Тя е разработена по европейски проект и е едно от най-съвременните софтуерни решения в тази област.

Заместник-министърът на транспорта и съобщенията Бисер Минчев изтъкна, че системата ще бъде от голяма полза както за служителите на НКЖИ, така и за железопътните превозвачи, които ще могат лесно да планират своите превози и да получават справки по всяко време.

Той посочи, че това ще позволи по-ефективно планиране на капацитета на жп инфраструктурата и автоматизирано изчисляване на инфраструктурните такси, което е от голяма полза за бизнеса.

Минчев отбеляза, че освен подновяването на железопътния състав, реконструкцията на линиите и жп гарите, модернизацията на жп транспорта минава и през дигитализация в управлението на услугите.

Това са важни процеси, които остават скрити за пътниците, но са неизменна част от ежедневието на служителите в центровете за управление на железопътния трафик, подчерта той.

spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Кои американци се намират в руски затвори и за какво са осъдени?

В последните години редица американски граждани бяха задържани и...

Съдът в Хага обяви израелските селища в палестинските територии за незаконни

Най-висшият съд на ООН, Международният съд в Хага, заяви...

Ивелин Михайлов ожали края на Исторически парк

"Паркът и всичко, което правя, е към своя край"

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Бизнесът иска пак компенсации за високите цени на тока

Асоциацията на организациите на българските работодатели (АОБР) призовава властта...

Автобус се разби и застана вертикално върху изход на тунел край Барселона (ВИДЕО)

Във вторник автобус, превозващ работници на "Индитекс", се разби...

Ексклузивно! Напук на тенденцията Деси Слава пусна лятна балада: „Такъв е животът“! (ВИДЕО)

https://www.youtube.com/watch?v=PFpTLp2k9M0&ab_channel=DesiSlavaOfficial%2FDESS Напук на тенденцията през лятото изпълнителите да издават мощни...

Байдън призова американците да отхвърлят насилието в политиката

Президентът на САЩ Джо Байдън направи обръщение към американския...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg