https://www.gerb.bg/bg

Мария Захарова за сваленото интервю с Митрофанова: В България може ли да се диша?

Мария Захарова, снимка: (архив) EPA/YURI KOCHETKOV

След като България отложи излъчването на интервю с руския посланик Елеонора Митрофанова у нас, официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова се зачуди дали може да се диша в републиката.

В България рускините нямат право да дават интервюта или да пресичат въздушното пространство. Може ли още да се диша в България?“ – написа дипломатът в свояканал в Telegram.“

По-рано в петък, посолството на Украйна у нас обвини Българското национално радио в грубо нарушение на професионалните и морални стандарти в журналистиката.

Повод за това се превърна анонс на предаването „Политическо некоректно“ по БНР, в което ще гостува руският посланик в България Елеонора Митрофанова.

Посолството на Украйна изрази огромно разочарование и дълбоко огорчение във връзка с анонса, че представител на кремълския режим ще гостува в предаването.

По-късно Програмният съвет на Българското национално радио реши да свали от ефир въпросното интервю, провокирайки остри реакции, включително и от председателят на парламентарната група (ПГ) на ДПС Делян Пеевски.

Припомняме, че миналия месец самолетът на руския външен министър Сергей Лавров не бе допуснат над България, когато беше на път за Скопие за участие в годишната среща на министерско равнище на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ). Причната за това беше, че на него се намираше Мария Захарова, която се намира под санкции на ЕС. Тогава България разреши прелитането на Лавров над България, но не и на Захарова и самолетът му мина през Турция и Гърция.

spot_img
spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

САЩ притеснени от законопроекта за чуждестранните агенти на Грузия

Съединените щати са дълбоко разтревожени от стихващата демокрация в...

БДЖ пак променя движението на влаковете през гара София Север

БДЖ въвежда допълнителни промени в движението на влаковете през...

Полицията в Хасково издирва 13-годишно момче

Младежът не се е прибрал от училище

Гвоздейков свежда до минимум закъсненията на влаковете

Новата организация на движението по бул. Витоша не е...

Силна магнитна буря удари Земята (СНИМКИ)

Силна магнитна буря е ударила Земята през последните часове,...

САЩ призна, че Израел може и да е в нарушение на международното право

Администрацията на Байдън в петък призна, че използването на...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Жандармерия и маскирани полицаи обградиха жп гарата в Горна Оряховица (ВИДЕО)

Спешна намеса на Жандармерия и маскирани полицаи се наложи...

България и Азербайджан задълбочават сътрудничеството си (СНИМКИ)

България и Азербайджан скрепиха двустранното си сътрудничество, съобщи БНТ. Президентът...

Румен Радев призова МОН да разтовари учителите от бюрокрацията

Българските учители са хората, от които започва България. Това заяви...

Байдън разпореди помощ от 400 млн. долара за Украйна

Президентът на САЩ Джо Байдън е наредил да бъде...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg
https://www.gerb.bg/bg