Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Майката на хапаното дете Анка: Аз нямам никаква вина, искам съдът да ме пусне! (СНИМКИ/ВИДЕО)

Аз нямам никаква вина, искам съдът да ме пусне„, това заяви в съдебна зала 41-годишната пловдивчанка Анка Михайлова. Днес Районният съд в Пловдив разгледа искането на прокуратурата за постоянен арест спрямо осиновителката на дете на 1 г. и 9 месеца. То беше прието в критично състояние с множество наранявания, сред които черепно-мозъчна травма, разкъсан бял дроб и следи от ухапвания по тялото, в УМБАЛ „Св. Георги“. На Анка пък бяха повдигнати обвинения за тежко млатретиране. Детето е на 1,9 години, било е в дом, осиновено е преди година.

В стаята, където е паднало осиновеното момиченце, е имало шкафове и други мебели и към момента няма яснота точно откъде и как е паднало момиченцето. Тази защитна теза изтъкна днес в съдебната зала защитничката на Михайлова адвокат Снежанка Почева.

Първочалната версия на майката, която бе посочена и от адвокатката, е че малкото момиче е паднало от леглото, изпаднало в безсъзнание и тя се опитала да го свести, като го е захапала няколко пъти. Според лекарите, извършили първоначалния преглед на детето, травмите не потвърждават разказа на майката. Те смятат, че детето е било малтретирано.

Два дни вие сте свидетели как постоянно се дават брифинги и се пишат статии и съвсем тенденциозно моята доверителка към настоящия момент е осъдена. Смятам, че когато журналистите се намесят в правото и на един човек му е постановена присъда преди съда е неуместно. Смятам, че не са налице достатъчно доказателства, тя да е извършила това престъпление. Някои от доказателствата бяха спестени от Районна Прокуратура. Никъде не беше коментирано разпитаните свидетели, които описват Анка, като лице което се грижи за детето и му е осигурила страхотен живот. Не беше споменат и разпита на личния лекар – детето е водено постоянно на прегледи и е нямало наранявания по тялото. Когато се случил инцидентът Анка е търсила помощ, викала е, бягала е боса, това никъде не е отбелязано“, разказа адвокат Почева и във връзка с това отправи искане към магистратите да не бъде взета най-тежката мярка за не отклонение спрямо Анка. По думите ѝ няма опасност жената да се укрие.

Адвокатката разказа още, че в материалите по делото не съществува експертиза, която да обозначава механизма на нараняванията върху детето, нито от кога точно са ухапванията по него.

Снимка: Информационна агенция News24sofia.eu

Прокуратурата обаче изрази контрамнение. Прокурор Атанас Илиев посочи, че в конкретния случай са събрани доказателства, които водят до предположение, че именно Михайлова е извършила умилено тежко престъпление, за което се предвижда от 3 до15 години затвор. Държавното обвинение твърди още, че 41-годишната жена не е показала съчувствие и хуманност по време на разпитите.

Преки доказателства за деянието липсват, но съвкупността на събраните сочат, че тя е автор на престъплението. Липсват каквито и да е било доказателства друг човек да е бил в жилището, разпитани са четири медицински лица извършили първоначалните прегледи на детето и видно от техните показания, вероятността от падане от легло е нулева. Назначената медицинска експертиза към делото не е готова“, посочи Илиев и допълни, че Михайлова има роднини в Германия и това представлява риск тя да напусне страната, ако не бъде оставена в ареста.

Стана още ясно, че заключението от комплексната експертиза на обвиняемата сочи, че тя е напълно здрава и не страда от психическо заболяване.

По думите на адвокат Почева обаче прокуратурата пропуска неудобни факти, като този, че детето е посещавано от социалните служби няколко пъти и те не са забелязали нищо по тялото на детето. Допълни и че няма риск Михайлова да се укрие в Германия, тъй като не поддържа връзка с роднините си там, повечето от които били починали.

Предстои съдът да вземе решение дали жената ще бъде оставена в ареста за постоянно.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В NEWS24!

spot_img

Реклама

spot_img

Още от рубриката

Първа присъда за убийството на снимачната площадка на Алек Болдуин

Пиротехникът на снимачната площадка на филма Rust получи присъда от...

Израел обеща умен отговор на иранската атака

Началникът на израелската армия Херци Халеви каза, че Израел ще...

Земетресение от 5, 9 удари Япония

Земетресение с магнитуд 5,9 беше регистрирано край японския бряг. Това...

Русия настоява МААЕ да обвини Украйна за атаките срещу ядрената централа

Постоянният представител на Русия в ООН Василий Небензя обвини в...

15-годишен задържан за нападението в църква в Сидни (СНИМКИ)

Атаката се разглежда като терористичен акт

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Летище „София“ отмени полети заради атаката на Иран

Израел затвори за полети въздушното си пространство

WSJ: Путин обяви планове за рестартиране на АЕЦ Запорожие

На среща в Сочи Владимир Путин каза на генералния...

Русия привика френския посланик заради коментарите на външния министър

Френският посланик в Русия Пиер Леви беше извикан в...

Иранските летища отменят полети до понеделник сутринта (ВИДЕО)

https://www.youtube.com/watch?v=fbuhuKhE15Y Всички полети от международното летище "Имам Хомейни" в Техеран...

Борел се чуди колко грешки е допуснал Израел, преди да убие 140 хуманитарни работници на ООН

Ръководителят на външната политика на Европейския съюз Жозеп Борел...

Удължава се забраната за износ на инсулин с още месец

Удължава се забраната за износ на инсулин с още...

Иран плени товарен кораб в Ормузкия проток

Иранската революционна гвардия залови товарен кораб, свързан с Израел,...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img