Оставиха в ареста майката на нахапаното дете от Пловдив (ВИДЕО)

Съдът е преценил, че съществува много висока обществена опасност от извършване на ново престъпление

Views 40764
0 0

Районният съд в Пловдив остави в ареста Анка Михайлова, която е обвинена в жесток побой над 2-годишното си дете. Магистратите сметнаха, че съществува много висока обществена опасност от извършване на ново престъпление. Според медиците, които са прегледали детето, падане от легото не може да причини такива травми, каквито е получило малко момиче.

Детето беше прието в критично състояние с множество наранявания, сред които черепно-мозъчна травма, разкъсан бял дроб и следи от ухапвания по тялото, в УМБАЛ „Св. Георги“. На Анка пък бяха повдигнати обвинения за тежко млатретиране.

По-рано защитата на Михайлова адвокат- Снежанка Почева каза, че обвиняемата е оказала помощ на момиченцето след инцидента.

Обвинената Анка Михайлова

Тя е искала детето да дойде в съзнание и е преценила, че по този начин с хапане може да го върне в съзнание. Тя няма медицинско образование. Съседите й са помогнали, плачела е, пищяла е, викала е за помощ, била е като обезумяла, даже и без обувки. Съседката отдолу не е чула плач или писъци на дете. Няма данни тя да го е малтретирала,“ добави още адвокат Почева.

На съдебното заседание присъстваше мъж, който не пожела да каже дали е роднина на обвинената Анка Михайлова и защо присъства на делото.

Определението на съда подлежи на обжалване в тридневен срок.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Адриан Петков

Адриан Петков се присъединява към екипа на Информационна агенция News24 през април 2020 година.
editor
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Военният министър: Няма да се лети, докато не се уточни причината за инцидента

Пострадалият пилот е транспортиран със самолет Спартан във ВМА, където му се извършват прегледи