Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Любомир Каримански: Категорично съм за избори 2 в 1

Гледайки от страна на финансите – категорично избори 2 в 1 е най-добрият вариант. Toва заяви депутатът от ИТН и председател на бюджетната комисия в НС Любомир Каримански в предаването „Неделя 150“ по БНР.

От „Има такъв народ“ си направили изводите и са разбрали грешките си. Много лесно можем да намерим най-малкото общо кратно с партиите, като след следващите избори може да има промени в програмите. Това, което ние представихме като база и основа, може да се стъпи като създаването на едно правителство в следващия парламент, подчерта Каримански.

Той се надява целомъдрието да надделее и смята, че ИТН могат да се разберат с партиите кой какви постове да заеме. „Това ще бъде последният шанс на страната ни, за да се овладеят всички процеси и да спре всичко онова, което предизвикаха трите кабинета на Борисов„, отбеляза Каримански.

Ако ние можем и трябва да направим една политика в един следващ кабинет и редовно правителство, да се види всичко по отношение на концесионните договори и това, което е отбелязала Сметната палата, настоя депутатът от ИТН.

Бойко Борисов затвърждава само престъпните схеми за концесионните договори. Защо прокуратурата не обърна внимание на един от докладите на Сметната палата, запита Каримански.

Той смята, че щом има затваряне на крачетата за корупция и щом има преструктуриране за премахване на корупцията в държавните предприятия, трябва да има напредък и ефект по отношение на публичните разходи, категоричен бе шефът на бюджетната комисия.

Каримански също е бил изненадан, че ГЕРБ напуснали залата на Комисията по бюджет и финанси. Те просто станаха и излязоха от залата си, като дори не изслушали позицията на останалите партии защо трябва да останат в залата, възмутен е Каримански.

Важно е да се подчертае как и по какъв начин щом са осигурени средствата до края на годината, има от други източници в публичния сектор, където могат да бъдат оптимизирани разходите и да се покаже по-висока приходна част, за да бъдат покрити увеличението на пенсиите, обясни Каримански.

Той не се вижда като министър след предсрочни парламентарни избори. Каримански би искал да бъде обединяваща фигура, в която разпознават своя депутат. Той би искал да бъде индивидуалният мажоритарен кандидат на хората. Ако парламентът има желание, то може в четвъртък или петък, та дори и в събота на извънредно заседание да приемем актуализацията на бюджета, надява се Любомир Каримански. Хората се интересуват от бюджета и бюджетът е изключително важен. Когато работя в бюджетната комисия няма да допусна да се намесва политическият инженеринг, даде да се разбере Каримански.

Той настоя да бъде оставен актуализиран бюджет, който да бъде в помощ на следващите управления. Каримански няма да приеме тезата на ГЕРБ, че не са имали време да разгледат предложенията за актуализацията на бюджета. Спокойно могат да си вземат домашното депутатите от ГЕРБ, да си прочетат отделните предложения и да си направят бележки, докато почиват по гръцките плажове, подчерта Каримански.

Той настоя при следващия парламент да има правителство, което да бъде с ясен хоризонт и политика да има ясни ангажименти за публичните финанси.

spot_img

Реклама

spot_img

Още от рубриката

Колумбия скъсва отношения с Израел заради Газа

Колумбия къса дипломатическите си отношения с Израел заради действията му...

59-годишен донор спаси 2 живота

Трансплантация на бъбрек даде шанс за втори живот на...

Латвия: Украйна получи вече оръжие с разрешение да се цели в Русия

Украйна вече получава от някои партньори западни оръжия с...

Транспортна стачка парализира Гърция за 1 май

Стотици гръцки транспортни работници протестираха в столицата Атина в...

Продължава евакуацията заради изригването на вулкан в Индонезия

Стотици жители на индонезийския остров Тагуланданг чакаха на пристанището...

„Ислямска държава“ пое отговорност за атентата в Афганистан

Групировката "Ислямска държава" (ДАЕШ) пое отговорност за смъртоносната стрелба...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Димитър Главчев предлага финансова помощ на Националния съвет на религиозните общности

Служебният премиер Димитър Главчев проведе днес среща с представители...

Блинкън отново се отправя на турне в Близкия изток

Държавният секретар на Съединените щати Антъни Блинкън ще пътува...

Полша предрича неизбежно поражение на Русия при атака срещу НАТО

Руска атака срещу НАТО неизбежно ще завърши с поражение...

В Скопие ще избират президент на втори тур (ОБНОВЕНА)

Лидерът на опозиция води пред сегашния държавен глава

Смъртоносна гореща вълна тегне над Югоизточна Азия

Жегата в Югоизточна Азия се разраства, като властите издадоха...

Цветница е

Днес православните християни отбелязват Цветница - деня, в който Спасителят...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img