https://www.gerb.bg/bg

Лукашенко очаква преговори за Украйна след края на контранастъплението

Снимка: EPA / Информационна агенция News24sofia.eu

Сега преговорите за Украйна са в задънена улица, но е възможно да се постигне мирно споразумение. Сега Русия ще говори с Украйна, но след контранастъплението ситуацията ще се промени. „А ще искат ли да говорят с Вас (ръководството на Украйна – бел. ТАСС)? Украйна не вижда и не разбира това. Днес трябва да променим мнението си.“ „Трябва да седнем на масата за преговори без предварителни условия„, каза беларуският президент Александър Лукашенко, цитиран от ТАСС.

Това говори много, че ситуацията ще се промени през есента и ще започнем да говорим на масата за преговори. Може би не през септември, по-късно, но през есента.“

Президентът на Украйна Володимир Зеленски „най-накрая осъзна , че няма да спечели тази война, че това „контранастъпление“ няма да завърши с нищо добро за него, освен със смъртта на хиляди и хиляди хора„. Затова той започна да предявява претенции към Запада под формата на пари и оръжие. Зеленски ще настоява Украйна да бъде приета в НАТО, за да влезе Алиансът във войната с Руската федерация.

Европа, преди всичко Франция, е готова за преговори. САЩ заемат междинна позиция, но ще бъдат готови за преговори за Украйна след контранастъплението на Въоръжените сили на Украйна„.

Дори това контранастъпление да завърши неуспешно за Украйна, това също е резултат, тогава трябва да започнем преговори,“ убеден е Лукашенко

Китай може да играе най-важната роля в разрешаването на конфликта, ако Пекин иска и настоява за това. Ако Русия и Украйна искат, Беларус може да стане посредник, обеща беларуският лидер.

Сега обаче Минск и Киев не поддържат отношения. Синът на президента Николай Лукашенко има телефона на Зеленски, но в Беларус няма други канали за връзка с Украйна.

Светът просто полудя, полудя . Световният ред, който съществуваше след ужасната Втора световна война, вече не съществува. благодарение на игрите, които големите държави на нашата планета започнаха.“

Светът чака „еднополярността да изчезне в забрава„. Появява се многополярност и този процес вече не може да бъде спрян нито мирно, нито военно. Това ще осигури сериозната стабилност на планетата, която ще се базира на няколко опорни точки – САЩ, ЕС, Китай. „Наистина исках постсъветското пространство да се консолидира и да се превърне в опорна точка,“ каза той.

Москва трябва да бъде консолидираща сила в постсъветското пространство. Русия трябва „да се демонстрира по-активно„. „Русия е бъдещето на планетата„, заяви Лукашенко.

spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Пиян шофьор без книжка блъсна патрулка край Крумовград

Почерпен водач без шофьорска книжка блъсна патрулка край Крумовград. Това...

18-годишен участник в Олимпийските игри почина при инцидент с гмуркане

Кайт сърфистът Джаксън Джеймс Райс, който тази година трябваше...

Около 1/3 от болниците у нас са частни

Около 1/3 от болниците у нас са частни -...

Нетаняху разпусна военния кабинет

Израелският премиер Бенямин Нетаняху разпусна шестчленния военен кабинет, съобщава...

Три от петте международни подводни интернет кабели на Виетнам са повредени

Три от петте активни международни подводни интернет кабели на...

Южна Корея има проблеми с психологическата война срещу Севера

Високоговорителите, разположени от Южна Корея за водене на психологическа...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Институции ще има, но могат ли депутатите да говорят от името на народа?

Легитимността на 50-ото Народно събрание ще бъде като на...

Спорен законопроект доведе до бой в италианския парламент

В сряда в италианския парламент избухна бой, а един...

МС одобри допълнителни 2,5 млн. лв. за бюджетите на общините за 2024 г.

Министерският съвет прие Постановление за одобряване на допълнителни трансфери...

Мексико прие противоречив закон за амнистията

Мексико прие два противоречиви закона, които увеличават възможността на...

ЦИК разпредели мандатите от евровота

Централната избирателна комисия при решението, с което разпредели мандатите...

Нова Зеландия и Китай се договориха за търговията и климата

Нова Зеландия и Китай подписаха споразумения за търговия и...

Катастрофа взе четири жертви в Северна Гърция (ВИДЕО)

Четирима души са загинали при челен сблъсък между кола...

Иран осъди критиките на Г-7 за ядрената си програма

Иран призова Г-7 да се дистанцира от "разрушителните политики...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg