https://www.gerb.bg/bg

Либия: Терористи не контролират наша ВВС база

Снимка: архив EPA / News24sofia.eu

Министерството на вътрешните работи в правителството на националното единство на Либия не потвърждава информацията за присъствието на група терористи в една от въздушните бази в страната. Това, както съобщава телевизионният канал „218“, се посочва в съобщението, изпратено в понеделник от началника на отдела Халед Мазен до Интерпол.

Не потвърждаваме информацията, получена от ръководителя на Бюрото на арабската и международната криминална полиция, според която десетки терористи от авиобаза Ватия възнамеряват да проникнат от Либия в Тунис„, се казва в информацията, като се има предвид, че базата е на министерството на отбраната „.

В писмото министърът нарече неприемливо, че това военно съоръжение „се превърна в трамплин за извършване на всякакви терористични и саботажни действия, които биха могли да дестабилизират сигурността и стабилността в Либия или да навредят на съседните страни“. „Либийската страна следи отблизо и следи всичко, свързано с терористичните дейности във всичките му форми, преследвайки всички замесени и заподозрени чрез агенции за борба с тероризма„, каза Мазен.

В неделя се появи информация, че от кабинета на шефа на МВР е изтекъл секретен документ, който той е изпратил на редица ръководители на силови структури.

В съобщението, позовавайки се на информация, получена от тунизийския клон на Интерпол, той информира, че около 100 бойци от авиобазата Ел-Ватия (100 км югозападно от Триполи) възнамеряват да проникнат в съседната страна. Като превантивна мярка Мазен поиска от силите за сигурност да повишат готовността на всички части и да предприемат необходимите мерки като част от оперативно-издирвателните дейности и събирането на разузнавателна информация, за да се противодейства на плановете за извършване на терористични операции.

В навечерието на медиите се появиха и съобщения за задържането в Тунис на боец, който подготвял покушение срещу президента на страната Кайс Саид. Както съобщава телевизионният канал „Ал Арабия“, терористът планирал да убие държавния глава по време на посещението си в един от крайбрежните градове. Според телевизията заподозреният е тунизиец, който е член на терористичната група „Ислямска държава“ и наскоро навлязал на територията на Тунис от Либия, където преминал военна подготовка.

spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

С жертви от двете страни продължават боевете в Газа

Осем израелски войници са убити в южната част на...

Мъж намушка няколко души на частно футболно парти в Германия

Мъж в Германия нападна няколко души с хладно оръжие по...

Челен сблъсък между кола и мотор, има загинал

Ударът бил толкова силен, че се разпилели части по цялото кръстовище

Склад се запали в София

Сигнал за пожар в София е получен в 16:55...

Десетки се включиха в „Похода за семейството“ в София (СНИМКИ/ВИДЕО)

https://www.youtube.com/watch?v=46euKZBrLgM&ab_channel=news24sofia Десетки граждани се включиха в "Похода за семейството" в...

Влак смачка джип в Разградско

Влак по направлението Варна - Русе е блъснал джип...

БСП протяга ръка към обидените социалисти (СНИМКИ/ВИДЕО)

БСП стартира пълен цикъл отчет и избори, които ще...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Йорданка Фандъкова гласува за сигурна и стабилна България (ВИДЕО)

Бившият кмет на София Йорданка Фандъкова също упражни правото...

Илияна Йотова: Не съм оптимист, че ще се състави правителство (ВИДЕО)

Вицепрезидентът Илияна Йотова гласува с машина. "Моята надежда е,...

Надежда Нейнски не вижда как ще се състави коалиция

Резултатите от изборите са една голяма червена лампа за...

Издирват шофьор, ранил полицай при гонка в Бургас

Той е изоставил колата си и се е укрил

Интриги на върха в ЕС: Шарл Мишел не иска Урсула фон дер Лайен на важна среща

Най-новият план на председателя на Европейския съвет Шарл Мишел...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg