https://www.gerb.bg/bg

Кандидат за общински съветник Илия Андонов от ДПС към журналистката на bTV Дани Атанасова: „По една лопата в главата“, заплашва родителите й с телефонен терор (СНИМКИ/ВИДЕО)

ДПС се отрече от кандидата за общински съветник в Ямбол Илия Андонов заради поредица от нарушения. Ямболският бизнесмен облепил магазините си с плакати на кандидат за кмет на Ямбол, който не е от партията, която го номинира за съветник. Това според либералите е грубо нарушение на вътрешните правила в партията на Ахмед Доган, която никога не призовава за преференциално гласуване.

Междувременно журналистката Дани Атанасова от Бургас съобщи, че същият Илия Андонов е заплашил с убийство нея и родителите ѝ. Репортерката от bTV сама сподели историята във Фейсбук профила си.

Ето какво написа във Фейсбук Дани Атанасова:

Днес аз и близките ми бяхме заплашени с убийство и изнудвани от кандидат за общински съветник на ДПС в Ямбол. Разбира се, няма да крия името му – Илия Андонов (шести подред в листата на ДПС, б.ред.). Дали е свързано с работата ми – все още не знам, дали е случайно – не мисля. Това, което знам, е , че часове наред родителите ми са заложници в собствения си дом, заключени и затворени, докато по вратите им блъскат и звънят всякакви мародери. С две думи – една от тези ужасни истории, които не ти се вярва, че някога ще преживееш… И която реших да разкажа, защото трябва да знаем какво имаме срещу себе си. Накратко – родителите ми се прибират днес следобед и разбират от съседи, че пред дома им са идвали непознати мъже и са ги издирвали по име. Паралелно с това започва и телефонен терор – звънят им непознати номера и настояват, че са откраднали кучето им, което спешно трябва да върнат или да оставят на уречено място 5000 лева. (разбира се, това с кучето е абсолютна глупост, и предтекст ) В същото време пред вратата ни продължават да идват хора, която звънят и блъскат, за да се разправят с тях. Излишно е да описвам ужаса на майка ми и баща ми, подложени на подобен терор в дома си… Опитах се да говоря с един от хората, които звъняха на родителите ми, да му кажа, че това с кучето е лъжа, че никой не го е взел. Не ме изслуша. Започнаха обиди, заплахи за убийство, как ще ни довърши всички с „по една лопата в главата „….жестока гадост. Оставих мама и татко полуживи в къщи, с триста заръки да заключат и да не отварят, и пуснах жалба в полицията. Въпросният господин Илия Андонов се оказа кандидат за съветник от ДПС, самозабравил се насилник над възрастни хора. Бил изнервен, бил пиян, бил неадекватен. Чул изгубеното си куче да лае точно от нас и решил да влезе в къщи, да умори родителите ми , или да им вземе 5000 лева. След четири часа в полицията, все още не съм сигурна дали родителите ми са в безопасност, дали аз или по-точно работата ми не е причина за тази грозна, насилствена акция срещу семейството ми. Въпросите са много- откъде и как този господин, абсолютно непознат за нас, откри имена, данни, телефонни номера и адрес на родителите ми? Защо с една скалъпена история часове наред тормози и изнудва невинни хора, поставяйки живота им в риск ? Отправените заплахи за убийство имат ли тежест за въпросното деяние , и кой дава гаранции, че ще спре, само защото е предупреден от полицията ? Отговорите ще дойдат с времето, а сега се надявам единствено семейството ми да преживее този шок. Благодаря на всички, които ми помогнаха, имам истински приятели!

Видео: bTV

Няколко часа след публикацията на Дани Атанасова от ДПС в Ямбол публикуваха на Фейсбук страницата си съобщение, в което се казва, че Илия Андонов вече не е част от общинската листа на ДПС.

Причината е, че в магазини, собственост на кандидата, по договорка с кандидат- кмет на друга партия, Андонов е решил да облепи обектите си с рекламни материали. ДПС в Ямбол има своя кандидат за кмет и листа. Партията не толерира и преференциалния вот, което е другото нарушение, което санкционираме. Молим, всички твърдения за извършени неправомерни действия от наши и чужди кандидати да бъдат проверени от компетентните органи. ДПС не е разследващ орган и се надяваме прокуратурата да разследва всички кметове, общински съветници и кандидати за тези постове, за да се управлява област Ямбол от неопетнени с престъпления лица. Купуването и продаването на изборни гласове е престъпление и ДПС от днес ще сезира органите на реда за всеки опит да бъде купен гласа на ямболските граждани!“, пише в страницата на ДПС от Ямбол.

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

Слави Трифонов за катастрофата с Петков: Като какъв е бил в кола на НСО?

Съпредседателят на ПП също коментира инцидента по-рано

КС отказа да отмени прекратяването на концесията на Лукойл за „Росенец“

Конституционният съд единодушно отхвърли искането на президента Румен Радев...

Хакнаха деловодната система за документооборот на СОС

В момента се работи по възстановяване на услугата и данните

Прокуратурата отказва да разследва заплахите към майката на Даная

Прокуратурата отказва да образува досъдебно производство за заплахите, отправени...

Столична община временно променя движението за измиване на пътни участъци

Столична община въвежда временна организация на движението за измиване...

Съдът постанови да се прекрати промяната на движението в центъра на София

Административен съд София - град постанови да бъдат безусловно...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Томина неделя е

Днес е Томина неделя - почита се паметта на св....

Зеленски съобщи за тежки боеве по цялата линия на фронта

Украинският президент Володимир Зеленски заяви след доклада на главнокомандващия...

Удължават забраната за износ на инсулин с още месец

Министърът на здравеопазването Галя Кондева удължи с още месец...

Прокуратурата проверява взети ли са мерки срещу улични животни в Плевен

Окръжна прокуратура - Плевен се самосезира във връзка с...

Паяци вдигат стари коли в столичния кв. „Надежда“

Репатрират принудително стари автомобил, излезли от употреба в столичния...

Египет отхвърли предложението на Израел за отварянето на ГКПП „Рафах“

Египет отхвърли предложението на Израел двете страни да се...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg